Po abiejų komandų įvarčių lietaus pirmose tarpusavio rungtynėse, kurias „Manchester City“ laimėjo 5:3, atsakomajame mače Monake įvykiai klostėsi ne mažiau dramatiškai.

Nors šeimininkai šiose rungtynėse vertėsi be traumą patyrusio kolumbiečio Radamelio Falcao, net ir patyrusio puolėjo stoka „Monaco“ nesutrukdė sužaisti tobulo pirmojo kėlinio.

Prancūzijos pirmenybių lyderiai į priekį išsiveržė 8 min. – kamuolį po skerso Bernardo Silvos perdavimo iš arti į svečių vartus nukreipė Kylianas Mbappe.

„Manchester City“ į šį pavojaus signalą nesureagavo ir savo žaidimo nesuaktyvino, o tuo šeimininkai sugebėjo pasinaudoti ir 29 min. panašiu įvarčiu padvigubino savo persvarą. Po skerso Benjamino Mendy perdavimo kamuolį į tinklą pasiuntė Fabinho.

Per visą pirmą kėlinį „Manchester City“ nė karto taip ir nesmūgiavo į vartus.

Po pertraukos svečiai iš Anglijos gerokai suaktyvėjo – perėmė kamuolio kontrolę ir ėmė rengti vis pavojingesnius išpuolius prie „Monaco“ vartų.

Juos patikimai saugojo kroatas Danijelis Subašičius, tačiau 71 min. nebeišgelbėjo ir jis. Vartininkas sugebėjo atmušti pirmąjį „Manchester City“ smūgį, tačiau prie kamuolio pirmasis suskubo Leroy'us Sane, pelnęs svečiams gyvybiškai svarbų įvartį.

Visgi jau po 6 min. svarstyklės vėl nukrypo į „Monaco“ pusę – 77 min. kamuolį į svečių vartus galva nukreipė Tiemoue Bakaoyko.

Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė – Monako komanda į kitą etapą pateko daugiau išvykoje įmuštų įvarčių dėka.

Po Josepo Guardiolos auklėtinių pasitraukimo iš turnyro, Anglijos „Premier“ lygos garbę Čempionų lygoje liko ginti viena komanda – „Leicester City“.

Rezultatas:

„Monaco“*** 3 – 1 „Manchester City“ (pirmas mačas – 3:5, bendras – 6:6).

8' Kylianas Mbappe [1 - 0]
29' Fabinho [2-0]
71' Leroy'us Sane [2-1]
77' Tiemoue Bakaoyko [3-1]

*** – pateko į kitą etapą

Kitose aštuntfinalio rungtynėse intrigos nebuvo. Kaip ir prognozuota, į geriausiųjų aštuonetą žengė Madrido „Atletico“ komanda, iš turnyro eliminavusi Leverkuzeno „Bayer“ futbolininkus. „Atletico“ jokia įtampa neslėgė jau po išvykoje laimėto mačo 4:2, o antrosios komandų tarpusavio rungtynės Ispanijos sostinėje baigėsi be įvarčių.

Rezultatas:

„Atletico“*** 0– 0 „Bayer“ (pirmas mačas – 4:2, bendras – 4:2).

*** – pateko į kitą etapą

Ketvirtfinalio etapo burtai bus ištraukti penktadienį Šveicarijos mieste Nione. Jau anksčiau kelialapius į ketvirtfinalio etapą iškovojo Madrido „Real“, „Barcelona“ (abu – Ispanija), Dortmundo „Borussia“, Miuncheno „Bayern“ (abu – Vokietija), „Leicester City“ (Anglija) ir Turino „Juventus“ (Italija) klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)