Nors „Leicester City“ jau prarado galimybes pakovoti dėl aukštesnių pozicijų Anglijos čempionate, Čempionų lygoje „lapės“ toliau žygiuoja sėkmingai ir jau prasibrovė tarp 8 geriausių Senojo žemyno komandų. Pirmąsias rungtynes išvykoje pralaimėję 1:2, namuose Lesterio futbolininkai sugebėjo pasiekti dramatišką revanšą.

Šeimininkai į priekį išsiveržė 27 minutę. Po Riyado Mahrezo aukšto perdavimo kamuolį į vartus keliu nukreipė Lesterio ekipos kapitonas, patyręs 33-ejų gynėjas Wesas Morganas. Veteranas tapo apskritai pirmuoju Jamaikos futbolininku, kuris pelnė įvartį UEFA Čempionų lygos rungtynėse.

Antrąjį kėlinį „Sevilla“ pradėjo gerokai aktyviau, o 52 min. po svečių gynėjo Sergio Escudero tolimo smūgio kamuolys atsitrenkė į šeimininkų vartų skersinį. Visgi tinkle jis nesuspurdėjo, o jau po kelių minučių savo šanso nepraleido šeimininkai – į „Sevilla“ vartus tiksliai smūgiavo saugas Marcas Albrightonas.

Nuo 74 min. svečių komanda aikštėje turėjo verstis su dešimčia žaidėjų. Į ginčą su Jamie Vardy įsivėlęs Samiras Nasri pabandė pastarajam smogti galva ir netrukus prieš save išvydo antrą geltoną kortelę. Sulaukęs bausmės, prancūzas ilgai nenorėjo palikti stadiono ir vėlėsi į ginčus tiek su arbitrais, tiek su varžovais, kol galų gale buvo išlydėtas savo komandos draugų.

"Hard Man" Jamie Vardy gets Nasri sent off. Granted we also hate Nasri so no harm there! pic.twitter.com/9wAI5fGDkL— Arsenal's Voice🔴⚪️ (@ArsenalsVoice) March 14, 2017

Netrukus nesėkmė ištiko ir dar vieną „Sevilla“ atstovaujantį prancūzą.

Nors ir likę mažumoje, 80 min. svečiai uždirbo teisę mušti 11 m baudinį, o jį atlikti buvo patikėta saugui Stevenui N'Zonzi. Visgi jo smūgis buvo labai nestiprus ir patogus vartininkui – kamuolį gana nesunkiai atmušė danas Kasparas Schmeichelis.

Prabėgus kelioms minutėms po šio epizodo į tribūnas arbitro buvo išsiųstas ir emocijų nesuvaldęs „Sevilla“ treneris Jorge Sampaoli.

Per likusį laiką pasižymėti ispanams nepavyko ir į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį pirmą kartą prasibrovė nedidelio Lesterio miesto futbolininkai.

Rezultatas:

„Leicester City“*** 2 – 0 „Sevilla“ (pirmas mačas – 1:2, bendras – 3:2).

27' Wesas Morganas [1 - 0]
54' Marcas Albrightonas [2-0]
74' Samiras Nasri („Sevilla“) pašalintas iš aikštės
80' Stevenas N'Zonzi nerealizavo 11 m baudinio

*** – pateko į kitą etapą

Tuo metu kitame aštuntfinalyje didelės intrigos nebuvo – į ketvirtfinalį pateko Turino „Juventus“ futbolininkai. Atsakomosiose rungtynėse namie Italijos čempionai antrą sykį nugalėjo „Porto“ ekipą – 1:0.

41 min. teisėjas Ovidiu Hateganas raudoną kortelę parodė „Porto“ saugui Maximiliano Pereirai – urugvajietis ranka atmušė į vartus skriejantį kamuolį. Skirtą 11 m baudinį užtikrintai realizavo Paulo Dybala.

📽 La perla de la #Juventus, Paulo Dybala, ha sentenciado la elimantoria ante el #Oporto. Así anotó el argentino. pic.twitter.com/BKSvxaH5aW— Capital Deporte (@Capital_Deporte) March 14, 2017

Pirmąjį mačą Portugalijoje „Juventus“ laimėjo 2:0.

Rezultatas:

„Juventus“*** 0– 0 „Porto“ (pirmas mačas – 2:0, bendras – 3:0).

41' Maximiliano Pereira („Porto“) pašalintas iš aikštės
42' Paulo Dybala [1 - 0] – iš 11 m

*** – pateko į kitą etapą

Paskutinės dvejos aštuntfinalio etapo rungtynės (Madrido „Atletico“ – Leverkūzeno „Bayer“, „Monaco“ – „Manchester City“) bus sužaistos trečiadienio vakarą, o ketvirtfinalio etapo burtai ištraukti penktadienį Šveicarijos mieste Nione.

Jau anksčiau kelialapius į ketvirtfinalio etapą iškovojo Madrido „Real“, „Barcelona“, Dortmundo „Borussia“ ir Miuncheno „Bayern“ klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)