„Utenio“ pergalė prieš Lietuvos čempionų komandą Vilniaus „Sportimos“ manieže buvo istorinė.

„Žalgiris“ iki tol buvo vienintelė A lygos komanda, kurios „Utenis“ ne tik nebuvo nugalėjęs, bet net ir sužaidęs lygiosiomis. Per iki šiol žaistas aštuonerias oficialias rungtynes „Utenis“ pralaimėjo visus aštuonis kartus, įmušęs 6 įvarčius, o praleidęs 20.

„Visi žino, kokia gera komanda yra „Žalgiris“ ir kaip sunku Vilniuje iškovoti taškų. Bet mes puikiai sužaidėme pirmą kėlinį. Taip, antrą kėlinį mums teko atkakliai kovoti ir dar šiek tiek pasisekė“, - kalbėjo „Utenio“ vyriausiasis treneris Zvezdanas Miloševičius.

„Utenis“ laimėjo 1:0, o vienintelį rungtynių įvartį pirmo kėlinio pabaigoje (41-ą min.) įmušė Vilniuje užaugęs ir „Žalgirio“ dublerių komandoje ilgą laiką rungtyniavęs 20-metis Edvinas Baniulis, kuriam teko ieškotis klubo po to, kai šiemet Lietuvos čempionai su juo nepratęsė sutarties.

Po šios pergalės „Utenis“ yra vienintelė A lygos komanda, kuri neprarado nė vieno taško.

„Taip, tai buvo svajonių startas. Pačioje sezono pradžioje mes laimėjome galbūt sunkiausias ir svarbiausias jo rungtynes. Pergalė prieš „Žalgirį“ jo aikštėje mums yra puikus rezultatas“, - kalbėjo Z. Miloševičius.

Tai buvo pirmos naujo „Utenio“ stratego oficialios rungtynės Lietuvoje. Oficialiame mače „Utenio“ gretose debiutavo ir nemažai komandos futbolininku, tarp jų ir įvarčio autorius E. Baniulis.

Nuo 2015-ų A lygoje žaidžiantis „Utenis“ yra bent kartą įveikęs beveik visus dabartinius čempionato dalyvius, išskyrus Klaipėdos „Atlantą“. Per rungtynes su uostamiesčio komanda geriausias „Utenio“ pasiekimas yra lygiosios. Po vieną pergalę A lygoje uteniškiai yra iškovoję prieš „Trakus“, Marijampolės „Sūduvą“ ir „Jonavą“.

O geriausiai uteniškiams A lygoje sekasi rungtyniauti su Kauno komandomis. Per dvejus metus „Utenis“ po tris kartus guldė ant menčių ir „Stumbrą“, ir „Kauno Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją