Arba galintis iškelti daugybę klausimų ir palikti paskutiniam turui neregėtą intrigą. Regbio spektakliai penktadienį ir šeštadienį vyks Velse, Italijoje ir Anglijoje.

Velsas – Airija (penktadienį 22.05 val.)

Velso regbininkai po poros apmaudžių pralaimėjimų jau praktiškai nebeturi vilčių kovoti dėl „Šešių nacijų“ trofėjaus, o tuo metu po skaudžios nesėkmės prieš škotus atsigavę airiai jau pakilo į antrą turnyro lentelės vietą ir gali būti, kad paskutiniame ture su Anglija aiškinsis dėl čempionų vardo.

Velsas škotams, anglams ir airiams viename turnyre nėra pralaimėję 14 metų, bet ši serija gali nutrūkti. Vis dėlto, Velso rinktinė šiam susitikimui surinko visas savo žvaigždes - Daną Biggarą, Leighą Halfpenny ir kitus, todėl savo sudėtimi jie nenusileis savo varžovams.

Žiūrint į šių komandų neseną istoriją, Velse airiams rungtyniauti yra gana paranku. Čia jie laimėjo 11-ą iš 15-os paskutinių rungtynių. Papildomos intrigos sukelia ir tai, kad 2015 metais šios ekipos tarpusavyje pasidalino po pergalę, o pernai šių ekipų mačasbaigėsi lygiosiomis 16:16.

Italija – Prancūzija (šeštadienį 15.30 val.)

Beviltiškai pirmuose dviejuose turuose rungtyniavę autsaideriai italai, aistruoliams viltį grąžino trečiame ture, kuriame įnirtingai priešinosi čempionams anglams ir tik pabaigoje nesugebėjo pateikti didžiausios turnyro sensacijos. Tuo metu prancūzai, kurie yra laikomi aiškiais šių rungtynių favoritais, dar tikisi kovoti dėl aukštesnių vietų turnyro lentelėje, todėl dalinti taškų tikrai nenorės.

Tai, kad prancūzams nebus lengva byloja ir istorija. Jeigu 2015 metais Romoje (Italija) Prancūzijos rinktinė laimėjo užtikrintai 29:0, tai ankstesniuose susitikimuose Italijoje retas pergales šventė italai - 23:18 (2013 metai) ir 22:21 (2011 metai). Pernai Paryžiuje šeimininkai laimėjo tik per plauką (23:21), kuomet italas Sergio Parisses paskutinėmis sekundėmis netaikliai spyrė į nuo žemės atšokusį kamuolį („drop goal“).

Italams tai gali būti paskutinė reali galimybė nutraukti pralaimėjimų seriją ir išvengti simbolinio „Medinio šaukšto“ prizo, įteikiamo komandai, kuri turnyre pralaimi visus penkis mačus.

Anglija – Škotija (šeštadienį 18 val., tiesiogiai per „Viasat Sport Baltics“)

Anglijos ir Škotijos regbininkų akistatos visada turi dar vieną simbolį. Šios dvi komandos turnyre tarpusavyje kovoja dėl „Calcutta“ taurės, kuri įteikiama būtent šios poros nugalėtojai.

Šių metų turnyro rezultatai rodo, kad kova bus intriguojanti. Škotijos rinktinė, po netikėtos pergalės prieš airius, įgijo realius šansus kovoti dėl turnyro trofėjaus, bet pralaimėjimas prancūzams šias viltis sumažino. Tuo tarpu „Šešių nacijų“ turnyro čempionų vardą ginantys anglai nė viename iš trijų pirmų susitikimų nepademonstravo čempioniško žaidimo, tačiau parodė nugalėtojų charakterį. Jie per vargus laimėjo visas trejas rungtynes ir įsitaisė pirmoje lentelės vietoje.

Dar viena svarbi detalė yra ta, kad Eddie Joneso treniruojama Anglijos rinktinė oficialiose rungtynėse yra iškovojusi 17-ą iš eilės pergalių ir jiems trūksta tik vieno laimėjimo iki rekordinio Naujosios Zelandijos pasiekimo.

Škotų pergalė Anglijoje sukurtų neįtikėtiną intrigą paskutiniame „Šešių nacijų“ turnyro ture. Paskutinį kartą škotai Anglijoje triumfavo 2008 metais. Ar pavyks pakartoti šį laimėjimą, pamatysime jau šeštadienį.

Turnyro lentelė po trijų turų:

1. Anglija – 13 taškų;
2. Airija – 10;
3. Škotija – 9;
4. Velsas – 5;
5. Prancūzija – 5;
6. Italija – 0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją