Lietuvos komanda rytoj anksti ryte išvyksta į Kiprą, kur savaitę dalyvaus tarptautiniame „Aphrodite Cup“ turnyre. Mūsiškėms tai bus jau antroji pasirengimo stovykla užsienyje šiais metais. Vasarį Maltoje komanda sužaidė dvi kontrolines rungtynes su pastarosios šalies nacionaline komanda, o šį kartą mūsiškės per kelias dienas sužais tris mačus.

„Aphrodite Cup“ varžybose lietuvės varžysis B grupėje su dviem komandomis. Kovo 12 dieną Lietuva pirmą kartą išbandys jėgas su Bahreino atstovėmis, o kovo 13 dieną kovos su gerai pažįstama Estijos ekipa. Po abiejų sužaistų rungtynių, priklausomai nuo rezultatų, kovo 15 d. bus kaunamasi dėl atitinkamai pirmos, trečios arba penktos vietos turnyre. Lietuvos varžove paskutiniajame mače gali tapti viena iš A grupės komandų: Malta, Latvija arba Kipras.

Paskutinėje stovykloje prieš pasaulio čempionato atranką Lietuva versis be kelių svarbių žaidėjų. Dėl traumų negalės žaisti saugė Viktorija Budrytė („Brommabojkarna“, Švedija) ir gynėja Milda Liužinaitė (Kauno „LSU-Žara”), o dėl asmeninių priežasčių į turnyrą nevyks Oksana Imanalijeva („King‘s Lynn Town Ladies”) ir Gabija Gedgaudaitė (Vilnaus MFA „Žalgiris“). Pirmąją progą įrodyti savo galimybes moterų rinktinėje gavo vartininkės Aušra Klevečkaitė (Šiaulių sporto gimnazija) ir Klaudija Savickaitė (Kauno „LSU-Žara“).

„Mūsų komandos fizinis pasiruošimas yra labai geras, beveik visos merginos žiemos metu aktyviai treniravosi ir sportavo. Tikimės, kad šios stovyklos metu taps aišku, kurios žaidėjos yra labiausiai vertos žaisti pagrindinėje sudėtyje. Norime per šias kontrolines rungtynes sustyguoti žaidimą, nušlifuoti techninius aspektus ir įgauti tinkamą sportinę formą“, – kalbėjo treneris Rimantas Viktoravičius.

Specialistas pridėjo, kad šiose kontrolinėse rungtynėse komanda bandys įgyvendinti turimas strategijas ir teigė, kad taktiniai sumanymai bus naudojami atsižvelgiant ir į būsimų varžovių žaidimo stilių. R. Viktoravičiaus teigimu, tiek Estijos, tiek Bahreino rinktinės yra panašaus lygio, tad rungtynėse tikimasi išspausti maksimalų rezultatą.

Balandžio 6-11 dienomis Vilniuje ir Kaune vyksiančiame preliminaraus pasaulio čempionato atrankos turnyro 3 grupės varžybose Lietuva surems ginklus su su Izraelio, Moldovos ir Andoros rinktinėmis.

Preliminarus „Aphrodite Cup“ turnyro Kipre tvarkaraštis

Kovo 12 d. Lietuva – Bahreinas, 10 val.
Kovo 13 d. Estija – Lietuva, 10:30 val.
Kovo 15 d. Rungtynės dėl vietų

Lietuvos nacionalinės moterų rinktinės sudėtis

Vartininkės

Greta Kaselytė („Napoli", Italija)

Aušra Klevečkaitė (Šiaulių sporto gimnazija)

Klaudija Savickaitė (Kauno „LSU-Žara“)

Gynėjos

Samanta Karasiovaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")

Algimantė Mikutaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")

Paulina Narbutaitė (Gargždų „Banga")

Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")

Ugnė Šmitaitė (Kauno „LSU-Žara")

Saugės

Paulina Potapova (Šiaulių sporto gimnazija)

Liucija Vaitukaitytė (Kauno „LSU-Žara")

Simona Veličkaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")

Rita Mažukelytė („SC Schwyz“, Šveicarija)

Dovilė Gailevičiūtė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Anika Kyžaitė (Šiaulių sporto gimnazija)

Laura Ruzgutė („Leamington Lions Ladies”)

Puolėjos

Kamilė Vaičiulaitytė (Kauno „LSU-Žara")

Lijana Gedminaitė (Gargždų „Banga“)

Paulina Sarkanaitė (Jonavos KKSC)