Mūsų moterų ekipa antradienį svečiuose serbėms pralaimėjo 2:3 ir G grupėje užėmė paskutinę, trečią, vietą. Tai reiškia, kad toliau lietuvės žais Europos čempionato žemesniame „Challenger“ divizione.

Antradienį kovojant su serbėmis taškus pavyko iškovoti tik žaidžiančiajai trenerei Rūtai Paškauskienei ir savaitgalį trečią kartą iš eilės Lietuvos čempione tapusiai Eglei Stuckytei. Rūta Paškauskienė 3:2 (12:10, 7:11, 12:10, 5:11, 11:8) įveikė Anetą Maksutį, o Eglė Stuckytė 3:0 (11:8, 11:7, 12:10) nugalėjo Viktorią Truzsinszkį.

Mūsų žaidėjoms nepavyko pasipriešinti pajėgiausiai serbių stalo tenisininkei Andrea Todorovič. Ji 3:1 (11:1, 11:6, 5:11, 11:3) laimėjo prieš Ugnę Baskutytę ir 3:0 (14:12, 11:6, 11:8) – prieš R. Paškauskienę.

Per penktą dvikovą A. Maksuti 3:1 (11:3, 7:11, 13:11, 11:5) nugalėjo U. Baskutytę.

Priminsime, kad atrankos turnyre lietuvės du kartus – 2:3 ir 0:3 – neatsilaikė prieš čekes ir vienodais rezultatais 2:3 pralaimėjo Serbijos komandai.

Iš G grupės į „Championships“ divizioną iškopė visas varžoves nugalėjusi Čekijos ekipa (8 taškai). Antroje vietoje likusios serbės (6 tšk.) pateko į atkrintamas varžybas ir dėl vietos „Championships“ divizione kovos su komanda, kitoje grupėje užėmusią antrą poziciją.

Antras vietas grupėse užėmusios rinktinės bus suskirstytos į penkias poras ir tarpusavyje žais namie ir išvykoje.

Europos pirmenybių atrankoje dalyvavo po 30 moterų ir vyrų komandų. Jos buvo suskirstytos į 10 grupių. Į „Championships“ divizioną pateko tik pirmas vietas grupėse užėmusios komandos.

Moterų turnyre tai pavyko padaryti vokietėms (A grupė), rumunėms (B), rusėms (C), ukrainietėms (D), lenkėms (E), austrėms (F), čekėms (G), portugalėms (H), prancūzėms (I) ir vengrėms (J).

Atkrintamose varžybose rungtyniaus ir į elitą bandys patekti Anglijos, Olandijos, Baltarusijos, Kroatijos, Ispanijos, Velso, Serbijos, Turkijos, Slovakijos ir Švedijos moterų ekipos.

Vyrų atrankos varžybose savo grupėse triumfavo ir į „Championships“ divizioną pateko Austrija (A), Vokietija (B), Prancūzija (C), Kroatija (D), Švedija (E), Portugalija (F), Graikija (G), Slovėnija (H), Ispanija (I) ir Rumunija (J).

Atkrintamose varžybose kovos vengrai, serbai, italai, baltarusiai, slovakai, ukrainiečiai, anglai, lenkai, rusai ir čekai.

Priminsime, kad į „Challenger“ divizioną nepavyko iškopti ir Raimondo Jackevičiaus treniruojamiems Lietuvos vyrams. Mūsiškiai savo grupėje patyrė visas keturias nesėkmes (prieš portugalus ir ukrainiečius) ir toliau rungtyniaus žemyno „Challenger“ divizione.

G grupės lentelė (vieta, komanda, laimėta ir pralaimėta setų, mačų pergalės ir pralaimėjimai, taškai):

1.Čekija12:34:08
2.Serbija7:102:26
3.Lietuva6:120:44

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją