Pagrindinės kovos vyko dėl „GP Baltic MMA Semi pro Champion“ 66 kg (2×4) diržo.

Po atrankinių kovų į finalinę kovą dėl Baltijos čempiono diržo pateko klaipėdietis Irmantas Zubrickis, nugalėjęs varžovą iš Kauno – Mažvydą Balčių, ir vilnietis Igoris Gerasimovas, nugalėjęs Latvijos sportininką Andrejų Račkovą. Jau pirmajame finalinės kovos raunde smaugimo veiksmu pergalę iškovojo ir „GP Baltic MMA Semi pro Champion“ čempionu tapo klaipėdietis Irmantas Zubrickis.

Turnyrą atidarė ir sveikinimo žodžius sakė Raseinių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Gitana Rašimienė ir sporto klubo „Pantera“ bei Lietuvos MMA federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas. Renginį papuošė, jo vedėja Jolanta Leonavičiūtė.

Palaikyti sportininkų ir išvysti net 18 kovų atvyko gausus žiūrovų būrys. Po atidarymo parodomąją MMA kovą pademonstravo jaunieji Raseinių MMA sportininkai: Modestas Narbutas ir Domas Budraitis.

Turnyro dalyviai buvo lygiaverčiai, stengėsi negailėdami jėgų, demonstruodami puikų pasiruošimą ir gražią techniką. Lietuvos sportininkai laimėjo visas tarptautines kovas ir įveikė netgi labai rimtai nusiteikusius svečius iš Latvijos.

Jauniausias turnyro dalyvis Deivydas Zambacevičius (Jurbarkas „Pantera“) vienbalsiu teisėjų sprendimu įveikė Latvijos atstovą Vladimirą Jefimovą (Ryga „Sev Arch“).

Gražiai tarptautinę kovą užbaigė ir šiaulietis Lukas Plečkaitis. Pirmame raunde akivaizdžiai dominavo jo priešininkas latvis, antrame raunde situacija pasikeitė, smaugimo veiksmu pergalę iškovojo Lukas. Labai nustebino ir daug emocijų ne tik žiūrovams, bet ir visiems turnyro dalyviams sukėlė galingai kovoję Raseinių sportininkai.

Neilas Strakšys (Raseiniai „Pantera“) techniniu nukautu pirmajame raunde įveikė kaunietį Edgarą Mlečką (Kaunas „Fighter House"). Kitas raseiniškis, Edvinas Januševičius, susikovė su sportininku iš Jurbarko – Pauliumi Piročkinu. Po intensyvios dvikovos, kovos laikui artėjant link pabaigos Edvinui pavyko atlikti smaugimo veiksmą ir iškovoti pergalę. Du raseiniškiai „Panteros“ kovotojai Mantas Narbutas ir Rytis Kveselys savo kovas baigė lygiosiomis.

Jurbarko atstovas Mantas Icikevičius laimėjo prieš raseiniškį Mantą Vičą smaugimo veiksmu. Milanas Majauskas kovojo su šiauliečiu Justu Miniotu. Pasibaigus kovos laikui, minimalia persvara, teisėjų sprendimu, pergalė atiteko šiauliečiui. Eimantas Sabataitis kovą baigė lygiosiomis. Jo varžovas – kaunietis Tadas Steponkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)