Be pralaimėjimų turnyre iki šiol žengia tik „Nerealas“, tačiau jis iki šiol žaidė prieš apatinėje turnyro lentelės dalyje esančius varžovus. IV ture lyderis 7:2 įveikė vis geriau žaidžiantį „Politechnikumą“. Jaunieji šios komandos žaidėjai antrose rungtynėse iš eilės palūžo tik trečiame kėlinyje ir didžiąją mačo dalį „Nerealui“, kurio keli žaidėjai jau pateko į šalies paplūdimio futbolo rinktinės kandidatų sąrašą, praktiškai niekuo nenusileido.

Paplūdimio futbolo rinktinės pagrindu sudaryta komanda „Igol“ be didesnių problemų susitvarkė su „Imperialu“. Komandoms pirmomis minutėmis apsikeitus įvarčiais atrodė, kad žiūrovai pamatys atkaklią dvikovą, tačiau dar pirmame kėlinyje į pirmenybių auksą nusitaikiusi „Igol“ atliko keturis tikslius smūgius, po kurių mačo baigtis tapo aiški. Žaisti futbolą ant smėlio tik šiemet išbėgusi „Imperialo“ ekipa turėjo praryti karčią piliulę (2:11), tačiau įgavo puikios patirties, pripažindami varžovų pranašumą.

Centrinėje turo dvikovoje santykius aiškinosi „Alfa“ ir „Audra“, kovojančios dėl teisės patekti tarp keturių stipriausių pirmenybių komandų. Rungtynių svarbos faktorius suteikė papildomų emocijų šiose rungtynėse ir kova vyko kiekviename aikštės centimetre. Trečiame kėlinyje likus žaisti 3 minutes rezultatas buvo lygus (4:4), tačiau savo žodį tarė pirmenybėse „Audrai“ atstovaujantis Lietuvos paplūdimio rinktinės treneris Nerijus Budraitis. Du komandos lyderio pelnyti įvarčiai lėmė „Audros“ pergalę. Nepaisant visų pastangų, išgelbėti rungtynių „Alfai“ nepavyko (5:6).

Nors pralaimėjusiai ekipai net keturis įvarčius pelnė V. Šaveiko, tačiau dėmesio centre atsidūrė jo atstovaujamos komandos vartininkas M. Ragauskas, neįtikėtinu baudos smūgiu per visą aikštę išvalęs voratinklius iš viršutinio varžovų vartų kampo.

Ne mažiau atkakliai vyko mačas tarp „Rings“ ir „Granito“. Jau ne pirmą kartą šį sezoną puikiai rungtyniavusiems granitiečiams ir vėl nepavyko iškovoti pirmų taškų. Praeityje Lietuvos futbolo rinktinei atstovavusio rezultatyviausio turnyro žaidėjo R. Radavičiaus, pelniusio dar tris įvarčius, vedama „Rings“, sugebėjo palaužti varžovų pasipriešinimą puikiame trileryje, kurio pabaigoje „Granitas“ nepasinaudojo keliomis labai dėkingomis progomis ne tik išlyginti, bet ir persverti rezultatą, o nesėkmę patyrė tik dėl minimalia persvara pralaimėto pirmo kėlinio (5:6).

Iki pagrindinio pirmenybių etapo pabaigos liko trys turai. Po jų keturios pajėgiausios komandos A pogrupyje tęs kovą dėl aukso, tuo metu į B pogrupį patekusios ekipos žais dėl 5-8 vietų.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.„Nerealas“440026:1612
2.„Igol“431028:1010
3.„Audra“430130:69
4.„Rings“422221:128
5.„Alfa“421125:187
6.„Granitas“400418:240
7.„Imperialas“400412:330
8.„Politechnikumas“40047:350

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai: R. Radavičius („Rings“) 12, N. Budraitis („Audra“) ir V. Šaveiko po 11, A. Streckis („Nerealas“) 9 įvarčiai.

Penktas pirmenybių turas „Smėlio arenoje“ įvyks kovo 10 d. (penktadienį) nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją