Moterų varžybų favorite laikyta E. Stuckytė finale užtikrintai 4:0 (13:11, 11:7, 11:7, 11:9) nugalėjo Auksę Gecevičiūtę. Vyrų finalas taip pat vyko be intrigos – A. Udra 4:0 (11:6, 11:6, 11:8, 11:5) šventė pergalę prieš Matą Skučą.

„Finalą vertinu labai gerai. Viskas pavyko. Klaidų dariau nedaug, todėl varžovui buvo sunku žaisti su manimi, – sakė jau ketvirtą kartą per savo karjerą stipriausiu šalyje tapęs A. Udra. – Sau priekaištų neturiu. Padariau tai, ką reikėjo. Sunkiausias buvo pusfinalis.“

Čempiono teigimu, sunkiausia jam buvo pusfinalyje, kur tik po labai permainingos kovos rezultatu 4:3 (7:11, 13:11, 5:11, 11:5, 10:12, 11:8, 11:5) pavyko įveikti vieną rimčiausių pretendentų į čempiono titulą Medardą Stankevičių.

„Pusfinalyje atsilikau 2:3, bet susikaupiau ir iškovojau pergalę“, – džiaugėsi A. Udra. Beje, šių metų pirmenybėse jis pelnė aukso medalius ir vyrų dvejetų, ir mišrių dvejetų varžybose.

Čempionas pastebėjo, jog per visus pastaruosius šalies čempionato finalus jam teko žaisti vis su kitu varžovu.

„Konkurencija buvo didelė. Yra dešimt panašaus pajėgumo stalo tenisininkų. Bet kuris iš jų galėjo tapti čempionu. Ir šiemet galėjau nepatekti į finalą. Bet kol kas man sekasi. Tikiuosi, taip bus ir toliau“, – sakė A. Udra.

Sportininkas teigė sieksiantis rekordo ir bandysiantis pasivyti Algirdą Majorovą, kuris Lietuvos čempionu yra tapęs devynis kartus.

„Aš turiu keturis čempiono titulus. Tikiuosi, kad pavyks jį pavyti“, – šypsojosi A. Udra.

Tuo metu moterų vienetų varžybose triumfavusi E. Stuckytė prisipažino, jog titulą apginti buvo sunku, nes pusfinalyje teko rimtai padirbėti. Pusfinalyje E. Stuckytė po atkaklios kovos 4:3 (8:11, 13:11, 2:11, 11:7, 11:5, 4:11, 11:9) nugalėjo Ugnę Baskutytę.

Iš viso E. Stuckytė Lietuvos čempione yra tapusi keturis kartus. O sunkiausia iškovoti aukso medalį, pasak sportininkės, buvo šiemet. Ji prisipažino, jog buvo nelengva susikoncentruoti į Lietuvos čempionato kovas, nes visos mintys sukosi apie Serbiją, kur antradienį Lietuvos moterų komanda žais paskutines ir lemiamas Europos komandų čempionato atrankos varžybas su serbėmis.

„Lietuvos čempionatas man buvo, tarsi, treniruotė prieš varžybas Serbijoje. Tačiau ši treniruotė buvo nelengva. Todėl ir pusfinalyje man taip sunkiai sekėsi, nes vis galvojau apie dvikovą Serbijoje, todėl negalėjau visas mintis sutelkti į šalies čempionatą“, – sakė E. Stuckytė.

Komentuodamas Lietuvos čempionato rezultatus, šalies stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentas Rimgaudas Balaiša pabrėžė, jog staigmenų nėra, nes trečius metus iš eilės čempionai yra tie patys.

„Buvo galima panašiai ir prognozuoti, – sakė LSTA vadovas. – Tik maniau, kad jaunasis M. Stankevičius sudarys konkurenciją kovojant dėl aukso. Pernai jis su A. Udra kovojo finale, šiemet burtai šiuos du sportininkus suvedė pusfinalyje. Kova, kaip ir pernai, buvo permaininga. Bet A. Udra pasiuntė M. Stankevičių dar metus pasitreniruoti.“

R. Balaišos teigimu, vyrų varžybose konkurencija buvo didelė. Tą įrodo faktas, jog geriausias krašto tenisininkas yra Tomas Mikutis nepateko tarp prizininkų. Jis pasirodymą baigė jau ketvirtfinalyje, taip netekęs teisės atstovauti Lietuvai gegužę Vokietijoje vyksiančiame pasaulio asmeniniame stalo teniso čempionate.

Į planetos pirmenybes vyks moterų ir vyrų vienetų varžybų finalininkai. O trečius sportininkus atrinks LSTA Vykdomasis komitetas.

Pastarųjų metų Lietuvos čempionai:

2017 metai: Eglė Stuckytė ir Alfredas Udra;
2016 metai: Eglė Stuckytė ir Alfredas Udra;
2015 metai: Eglė Stuckytė ir Alfredas Udra;
2014 metai: Ieva Venslavičiūtė ir Arnoldas Domeika;
2013 metai: Eglė Stuckytė ir Tomas Mikutis;
2012 metai: Ieva Venslavičiūtė ir Alfredas Udra;
2011 metai: Ieva Jucevičiūtė ir Matas Skučas;
2010 metai: Rūta Paškauskienė ir Kęstutis Žeimys;
2009 metai: Ieva Venslavičiūtė ir Valdas Martinkus.