Vyrų turnyre net keturi šachmatininkai surinko po 7 taškus iš 9 galimųjų, tad prireikė papildomų rodiklių, kurie pirmąją vietą lėmė V.Mališauskui. Antroje liko septyniolikmetis šiaulietis Lukas Stauskas, trečioje – dvidešimties metų Andrius Brazdžionis iš Panevėžio. Kitas šiaulietis Rokas Klabis tenkinosi ketvirta vieta. Penktoji vieta su 6,5 taško atiteko vilniečiui Dmitrijui Chocenkai.

L.Stauskas ir A.Brazdžionis taip pat užėmė pirmąją ir antrąją vietas vaikinų iki 20 metų įskaitoje. Trečia vieta (6 taškai) atiteko Pauliui Pultinevičiui iš Marijampolės.

Moterų čempionato nugalėtoja S.Kiseleva prarado tik pustaškį (6,5 taško iš 7). Antroje vietoje su šešiais taškais liko vilnietė Laima Domarkaitė, trečioji atiteko kaunietei Saulei Gailiūnaitei (5 taškai).

Pastaroji šachmatininkė nugalėjo ir įskaitoje iki 20 metų. Antroji vieta atiteko Marijai Šibajevai (4 taškai, Klaipėda), trečioji – Guodai Perminaitei (4 taškai, Kaunas).

Pagal varžybų nuostatus V.Mališauskas ir S.Kiseleva užsitikrino vietą Lietuvos vyrų ir moterų rinktinėse Europos komandiniame čempionate. Pirmi penki vyrų čempionato šachmatininkai iškovojo vietas Baltijos zoninio turnyro antrajame etape, kuris vyks Vilniuje kovo 21-27 dienomis.

Simona Kiseleva
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)