Dėl įsigaliojusių naujų taisyklių, F-1 automobiliai tapo platesni. Ant jų sumontuoti ne tik platesni priekinis ir galinis sparnai, bet ir platesnės „Pirelli“ padangos. Tad dauguma F-1 pasaulio atstovų ir aistruolių pirmomis bandymų dienomis norės trasoje išvysti naujus komandų automobilius ir sužinoti ratų įveikimo laikus.

Pagal galiojančias taisykles, F-1 ekipos bandymų metu gali naudoti tik po vieną automobilį. Atsižvelgdamos į tai, dauguma komandų jau apsisprendė, kurie pilotai pirmi pradės darbą Barselonos trasoje.

Žiemos pertraukos metu keli sportininkai pakeitė ekipas. Šią savaitę darbą naujose komandose pradės Valtteri Bottas, Estebanas Oconas, Kevinas Magnussenas ir Nico Hulkenbergas. Čempionate debiutuos Lance‘as Strollas ir Stoffelis Vandoorne'as, pernai jau startavęs vieneriose lenktynėse. Kaip jau buvo skelbta anksčiau, „Sauber“ komandoje nugaros traumą besigydantį Pascalį Wehrleiną pakeis atsarginis „Ferrari“ lenktynininkas Antonio Giovinazzi.

Pirmi F-1 bandymai Barselonos trasoje vyks keturias dienas. Darbą trasoje komandos ir pilotai pradės nuo 10.00 val., obaigs 19.00 val. Lietuvos laiku.

Bandymų tvarkaraštis (komanda, pirmadienis, antradienis, trečiadienis, ketvirtadienis):

„Mercedes“Bott./Hamilt.Hamilt./Bott.Bott./Hamilt.Hamilt./Bott.
„Red Bull“RicciardoVerstappenRicciardoVerstappen
„Ferrari“VettelRaikkonenVettelRaikkonen
„ForceIndia“PerezOconCelisPerez/Ocon
„WilliamsMassaStrollMassaStroll
„McLaren“AlonsoVandoorneAlonsoVandoorne
„ToroRosso“SainzKviatNepaskelbtaNepaskelbta
„HaasMagnussenMagnussenGrosjeanGrosjean
Renault“HulkenbergPalmerNepaskelbtaNepaskelbta
„Sauber“EricssonGiovanazziEric./Giov.Eric./Giov.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.