Tas pats ir lentelės viduryje, kur abi Lietuvos ekipos „ACME-Žalgiris“ ir HC „Garliava“ kovoja dėl ketvirtos pozicijos. Mūsiškes vieną nuo kitos taip pat skiria vos vienas taškas.

Antrą turo dieną LSMU Veterinarijos akademijos sporto salėje sėkmingiau pradėjo HC „Garliava SM-CASCADA“ komanda, nugalėdamos čempionato autsaideres Gardino „Gorodničanka“ klubą santykiu 24:18 (14:7), bet po to suklupo prieš Minsko „BNTU-BelAZ“ ekipą rezultatu 20:29 (12:14).

Garliavietėms pirmose rungtynėse įvarčius pelnė Kamilė Bušaitė – 8, Emilė Aglinskaitė ir Greta Rinkevičiūtė – po 4, Laura Masiulevičiūtė ir Karolina Sparnauskaitė – po 3, Goda Tuomaitė ir Rusnė Markinaitė – po 1.

Gardino komandoje 5 taiklius metimus atliko Hana Riabčenko, po 3 – Aliona Tryzno ir Aleksandra Kaškevič, po 2 – Irina Rezničenko, Veronika Lukaševič i rJelizaveta Lis, 1 – Anastasija Miažjeva.

Antrame susitikime HC „Garliava“ klube rezultatyviai rungtyniavo Laima Bernatavičiūtė (7), Kamilė Bušaitė (5), Laura Masiulevičiūtė (4), Karolina Sparnauskaitė (2), Eglė Laurinavičiūtė ir Greta Rinkevičiūtė (po 1).

„BNTU-BelAZ“ komandoje pasižymėjo Jakaterina Silickaja (8), Kristina Ozolina ir Julija Ganičkina (po 5), Lilija Artciuchovič ir Ana Vinogradova (po 4), Anastasija Grachovskaja (2) ir Valerija Gutova (1įv.).

Lietuvos čempionės ir šių metų taurės laimėtojos Kauno „ACME-Žalgiris“ komanda penktame ture patyrė dar du pralaimėjimus. Kaunietės nusileido Baltarusijos čempionėms Gomelio rankininkėms santykiu 22:29 (11:13) ir kaimyninės šalies šių metų pirmenybių lyderėms Minsko „BNTU-BelAZ“ klubui 25:33 (12:14).

Pirmose rungtynėse žalgirietėms po 6 įvarčius pelnė Audinga Kniubaitė ir Klaudija Šidlauskytė, po 3 – Inesa Verbovik ir Greta Burkaitė, 2 – Gabrielė Vaičiūtė, po 1 – Viltė Lubytė ir Laura Žukovaitė.
HC „Gomel“ kolektyve po 7 taiklius metimus atliko Viktorija Šamanovskaja ir Julija Golubeva, 6 – Ana Redka, 4 – Oksana Artamonova.

Antroje dvikovoje po 6 kartus pasižymėjo Inesa Verbovik ir Klaudija Šidlauskytė, 4 – Laura Žukovaitė, po 3 – Austėja Narauskaitė ir Audinga Kniubaitė, 2 – Viltė Lubytė, 1 – Gabrielė Vaičiūtė.

„BNTU-BelAZ“ komandoje išsiskyrė Jekaterina Silickaja (7), Lilija Arciuchovič ir Julija Ganičkina (po 6), Ana Golubeva (4).

Po šeštadienio kovų turnyro lentelėje ypač glaustai atrodo viršutinė dalis, kur HC „Gomel“ ir HC „Galytčanka“ klubai surinko po 36 taškus. Tašku mažiau turi „BNTU-BelAZ“ (35) klubas. Tik minimalią vieno taško persvarą prieš HC „Garliavos“ (14) komandą išsaugojo „ACME-Žalgiris“ (15). Šeštoje pozicijoje „Gorodničanka“ (2) ekipa.

Sekmadienį žalgirietės žais su HC „Galytčanka“ ir HC „Gorodničanka“ klubais, o HC „Garliava“ susitiks su HC „Gomel“ ir HC „Galytčanka“ kolektyvais.

Kauno „Granitas–Karys“ metė rimtą iššūkį suomių klubui

Kauno „Granito–Kario“ rankininkams nepavyko sėkmingai baigti reguliaraus Baltijos rankinio lygos sezono, tačiau nepaisant to jie žengė į kitą varžybų etapą. Kauno rankinio klubas paskutines reguliaraus sezono rungtynes žaidė su Gintaro Savukyno treniruojama ekipa iš Suomijos Ryhimiahio „Cocks“, kuri taip Baltijos pirmenybės dar nė karto ir nepralaimėjo.

Rungtynės prasidėjo tolygiu žaidimu ir nė vienai iš komandų susitikimo pradžioje nepavyko atitrūkti. Likus rungtyniauti iki pirmo kėlinio pabaigos vos dešimt minučių rezultatas dar buvo lygus (11:11), tačiau kėlinį sėkmingiau baigė suomiai ir prieš ilgąją pertrauką turėjo dviejų įvarčių persvarą (15:17).

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje per daug nekito, tačiau suomių klubas po truputėlį ėmė didinti atotrūkį. Per pirmas dešimt antro kėlinio minučių savąjį pranašumą jiems pavyko padidinti iki 3 (20:23), o iki rungtynių pabaigos belikus žaisti dešimt minučių suomiai jau galėjo kiek lengviau atsikvėpti kadangi turėjo apčiuopiamą 5 įvarčių persvarą (24:29). Per likusį laiką „Granitas-Karys“ varžovams leido dar labiau atitrūkti ir susitikimą pralaimėjo 27:35.

Tai buvo paskutinės „Granito–Kario“ rungtynės B grupėje. Per 8 susitikimus kauniečiai surinko 5 taškus. Tai leido jiems užimti ketvirtą vietą, aplenkiant VHC „Šviesos“ komandą. Būtent VHC „Šviesa“ sekmadienį taps kitu „Cocks“ varžovu. Abiems ekipoms šios rungtynės jau bus daugiau formalumas, kadangi Vilniaus ekipa jau niekaip nepakils iš paskutinės vietos, o „Cocks“ yra užsitikrinę pirmą vietą grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)