Atsižvelgiant į „Šilui“ pasitraukiant susidariusią situaciją, LFF Nepaprastųjų atvejų komitetas nutarė pakeisti A lygos dalyvių sarąšą įtraukiant „Kauno Žalgirį“, rašoma LFF paskelbtame pranešime. Nepaprastųjų atvejų komiteto sprendimai teikiami tvirtinti LFF Vykdomajam komitetui.

„Kauno Žalgiris“ pernai liko paskutinis A lygoje ir pagal sportinį principą turėjo iškristi į žemesnį divizioną. Nepaisant to, žiemą kauniečiai buvo tarp komandų, kurios įgyvendino A lygos licencijavimo reikalavimus.

Kaip ir pernai, A lygoje taip pat žais kita Kauno ekipa „Stumbras“.

Tuo pačiu LFF informuoja, jog tyrimas dėl galimų sąžiningo žaidimo principų pažeidimų vasario 13 d. vykusiose „Šilo“ kontrolinėse rungtynėse tęsiamas, o LFF Tyrimų komiteto surinkta medžiaga perduota LFF Drausmės komitetui.

Klubo ateitis miglota

DELFI jau penktadienio popietę paskelbė, jog „Šilas“ ketina pats trauktis iš A lygos – neva dėl nusisukusio rėmėjo.

Kazlų Rūdos ekipos rūpesčiai prasidėjo po Latvijoje vasario 13 d. vykusio kontrolinio mačo su Rygos „Metta/LU“ (1:3). Įtariama, kad pastarajame „Šilo“ futbolininkai galėjo sąmoningai leisti latviams po pertraukos „sušaudyti“ savo vartininką Mindaugą Malinauską.

Lažybų rinką stebinti agentūra „Sportradar“ įspėjo LFF apie neadekvačiai didelius statymus per šias rungtynes. Neoficialiais duomenimis, aktyviausiai lažintasi dėl bendro įvarčių skaičiaus, o laimėjimai perkopė 150 tūkst. eurų.

LFF pradėjo rungtynių užkulisių tyrimą, o pernai I lygos pirmenybes laimėjusio „Šilo“ debiutas aukščiausiame divizione pakibo ant plauko.

"Šilas" (Foto: fksilas.lt)

„Šiandien mes dar esame A lygoje, bet ko gero turėsime trauktis“, – DELFI sakė „Šilo“ direktorius Audrius Raškauskas, kuris galutinį sprendimą žadėjo priimti kitą savaitę.

A. Raškauskas teigė komandos elgesiu rungtynėse Latvijoje neabejojantis ir visą skandalą vadino „nupirktos spaudos išpūstu burbulu“.

„Jei sąžiningai, aš visai nesigaudau, kaip tos lažybos vyksta. Jeigu turėčiau dešimt eurų ir norėčiau susilažinti, net nežinočiau, kur juos nešti“, – kalbėjo A. Raškauskas.

Kokia ateitis laukia klubo taip pasisukus įvykiams?

„Manau, kad mėgėjų lygoje „Šilo“ antra komanda liks, o dėl rimtesnių varžybų labai sunku pasakyti. Kai tiek sukrauna ant galvų, rėmėjai ima dvejoti. Su jais buvo kalbėta apie A lygą, o ar jiems įdomus žemesnis divizionas, labai abejoju“, – svarstė „Šilo“ vadovas.

„Šilas“ nėra pirmasis klubas, savanoriškai pasitraukęs iš A lygos ir taip aplenkęs jau iškeltą LFF bizūną.

2015 metais Pakruojo „Kruoja“ suskubo užbėgti už akių gresiančiam pašalinimui ir paliko čempionatą pati. Tą patį sezoną LFF iš A lygos dėl manipuliacijų rungtynių rezultatais išmetė „Klaipėdos granitą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)