Į sutartų rungtynių purvynę įmynęs „Šilas“ žaibiškai smenga gilyn.

Ketvirtadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovai apklausė žaidėjus ir klubo vadovus dėl Latvijoje vasario 13 d. vykusio kontrolinio mačo su Rygos „Metta/LU“ (1:3). Įtariama, kad pastarajame „Šilo“ futbolininkai galėjo sąmoningai leisti latviams po pertraukos „sušaudyti“ savo vartininką Mindaugą Malinauską.

Lažybų rinką stebinti agentūra „Sportradar“ įspėjo LFF apie neadekvačiai didelius statymus per šias rungtynes. Neoficialiais duomenimis, aktyviausiai lažintasi dėl bendro įvarčių skaičiaus, o laimėjimai perkopė 150 tūkst. eurų.

LFF pradėjo rungtynių užkulisių tyrimą, o pernai I lygos pirmenybes laimėjusio „Šilo“ debiutas aukščiausiame divizione pakibo ant plauko.

Pastarasis nutrūkti gali net nesulaukus federacijos verdikto – apie pasitraukimą prabilo paties klubo vadovai.

„Šiandien mes dar esame A lygoje, bet ko gero turėsime trauktis“, – DELFI patvirtino „Šilo“ direktorius Audrius Raškauskas.

Jo teigimu, tokio žingsnio motyvas – kilus lažybų skandalui ryšius su klubu nutraukęs rėmėjas. Galutinis sprendimas esą turėtų būti priimtas kitą savaitę.

Bet „Šilas“ jau uždegė žalią šviesą savo futbolininkams ieškotis kitų ekipų.

„Žaidėjus, kurie susiras kitas komandas, paleisime – nesinori gadinti gyvenimo“, – sakė A. Raškauskas.

Pats direktorius tvirtino komandos elgesiu rungtynėse Latvijoje neabejojantis ir visą skandalą vadino „nupirktos spaudos išpūstu burbulu“.

„Jei sąžiningai, aš visai nesigaudau, kaip tos lažybos vyksta. Jeigu turėčiau dešimt eurų ir norėčiau susilažinti, net nežinočiau, kur juos nešti“, – kalbėjo A. Raškauskas.

Kokia ateitis laukia klubo taip pasisukus įvykiams?

„Manau, kad mėgėjų lygoje „Šilo“ antra komanda liks, o dėl rimtesnių varžybų labai sunku pasakyti. Kai tiek sukrauna ant galvų, rėmėjai ima dvejoti. Su jais buvo kalbėta apie A lygą, o ar jiems įdomus žemesnis divizionas, labai abejoju“, – svarstė „Šilo“ vadovas.

Jeigu „Šilas“ nuspręstų savanoriškai pasitraukti iš A lygos, Kazlų Rūdos klubas nebūtų pirmasis, taip aplenkęs jau iškeltą LFF bizūną.

2015 metais Pakruojo „Kruoja“ suskubo užbėgti už akių gresiančiam pašalinimui ir paliko čempionatą pati. Tą patį sezoną LFF iš A lygos dėl manipuliacijų rungtynių rezultatais išmetė „Klaipėdos granitą“.

Pakeisti „Šilą“ prie A lygos starto linijos pretenduotų praėjusį rudenį iš čempionato iškritęs, bet A lygos licenciją žiemą gavęs „Kauno Žalgiris“ arba antrą vietą I lygoje užėmusi „Palanga“, kuri siekė aukštesnio diviziono licencijos, tačiau nepateikė visų dokumentų.

„Tai – vykdomojo komiteto kompetencija. Kol kas šis klausimas nėra svarstomas. Bet potencialiai tai būtų pirmiausia licencijavimo, o tuomet sportinio principo klausimas“, – savaitės pradžioje apie galimą pamainą „Šilui“ DELFI teigė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)