Kai sausio 19 dieną Paryžiuje Venesuelos slidininkas norėjo persėsti į kitą lėktuvą, skrendantį į Švediją, vyrą sulaikiusi policija nepatikėjo nė vienu jo žodžiu.

„Paaiškinau, kad esu pakeliui į Švediją, kur vyks treniruočių stovykla. Jie nepatikėjo, kad slidinėju Venesueloje, – skundėsi A. Solano. – Sakiau jiems, kad slidės būna su ratukais. Tuomet kišenėje turėjau tik 28 eurus, policija įtarė, kad mėginu emigruoti, nes mano šalyje situacija nėra gera.“

Adrianas Solano

Slidininkas teigė, kad kelionės dokumentai buvo tvarkingi, turėjo jis ir kvietimą iš Švedijos ir varžybų Suomijoje, kur patvirtinta, kad visos išlaidos padengiamos. Tačiau pareigūnai po kelių dienų sportininką vis tiek deportavo.

„Jie diskriminavo mane dėl aprangos, veido ir išvaizdos, – tvirtino vyras, turėjęs prašyti Venesuelos konsulato jam nupirkti bilietą atgal. – Tai man pakenkė, nes praleidau visą mėnesį treniruočių ant sniego. Tačiau vis tiek mėginau, nes tai mano svajonė.“

Adrianas Solano

„Policija juokėsi iš jo, – kalbėjo A. Solano treneris Cezaris Baena. – Jie sakė, kad slidinėjimas Venesueloje neegzistuoja.“

Vis dėlto Suomiją venesueliečiui pavyko pasiekti ir sudalyvauti varžybose. Tiesa, čia jo laukė tikrai rimti išbandymai, su kuriais paprastai susiduria pradedantieji slidininkai. Internete blogiausiu planetos slidininku pakrikštytas vyras buvo nepaprastai laimingas, kai pasiekė finišą.

Adrianas Solano

Po daugybės griuvimų, įkalnių ir nuokalnių išbandymų Venesuelos sportininkui tai buvo veikiausiai tikra palaima. Tiesa, 10 km klasikiniu stiliumi kvalifikacijos pasaulio čempionate tiek likimo iššūkių gavęs sportininkas neįveikė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)