Artimi futbolininkui šaltiniai teigia, kad „Manchester United“ jau davė sutikimą ir paleis jį, nes perėjimų langas Kinijoje užsidaro vasario 28 dieną.

W. Rooney finansiškai bus aprūpintas kelioms kartoms į priekį – Kinijoje anglui pasiūlytas trejų metų kontraktas, o per metus jis turėtų uždirbti per 40 mln. eurų.

Vieną didžiausių tikslų – pagerinti „Manchester United“ legendos sero Bobby Charltono įvarčių rekordą – W. Rooney jau pasiekė sausį. Tad sprendimas išvykti neturėtų būti puolėjui itin sunkus.

Jeigu rankomis bus sukirsta greitai ir W. Rooney nepasirodys Europos lygos rungtynėse su „Saint-Ettienne“ komanda, tuomet paskutinės puolėjo rungtynės bus buvę vasario 1-ą dieną prieš „Hull City“.

Nuo 2004 metų vilkėdamas „Manchester United“ marškinėlius W. Rooney sužaidė 489 rungtynes ir pelnė 250 įvarčių.

W. Rooney patarėjai teigia, kad futbolininkas žino apie kinų pasiūlymus, vis dėlto jis nelinkęs palikti „Manchester United“ jau kitą savaitę.

Kalba eina apie kinų čempionus „Guangzhou Evergrande“, kuriuos treniruoja Felipe Scolari ir Pekino „Guoan“, kuris praėjusį sezoną baigė penktas čempionate.

W. Rooney sutartis su „raudonaisiais velniais“ baigiasi po 18 mėnesių. Ten yra galimybė ją ir pratęsti dar metams.

Kinijos futbolo klubams galima starto sudėtyje turėti tris užsienio futbolininkus. Vietos W. Rooney šiuo momentu atsirastų trijose kinų ekipose, tačiau visuomet yra galimybė vieno legionieriaus dėl anglo atsisakyti.

W. Rooney praėjusią vasarą keliavo su „Manchester United“ į Kiniją, kur vyko pasirengimo sezonui stovykla.

Tiesa, treniruotės buvo nevisavertės dėl karščio ir taršos Šanchajuje ir Pekine, o rungtynės su „Manchester City“ buvo atšauktos dėl prastos Pekino olimpinio stadiono dangos būklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)