Moterų 3000 m ėjimo rungtyje Australijoje stovyklaujanti šalies rekordininkė Brigita Virbalytė-Dimšienė nedalyvavo, tačiau varžybose startavo kita olimpietė – Živilė Vaiciukevičiūtė. 20-metė ėjikė distanciją įveikė per 12 min. 56,68 sek. ir seserį dvynę Moniką pranoko 22 sekundėmis.

„Galvojau, kad panašiai bus kaip ir per studentų čempionatą (tąkart Ž.Vaiciukevičiūtė su sese finišą kirto drauge – lengvoji.lt), bet ėjimo eigoje sesė paleido, gal buvo labiau pavargusi. Ne visada būna, kad kartu finišuojame, – sakė Ž.Vaiciukevičiūtė. – Tikėjausi, kad šiandien eisiu greičiau, prieš studentų varžybas nedarėme pagreitėjimų, o prieš čempionatą darėme, bet kažkaip gavosi lėčiau.“

Lengvaatletė teigė, kad jei varžybose būtų dalyvavusi B.Virbalytė, jos rezultatas būtų geresnis.

„Manau, kad Brigita būtų padėjusi eiti greičiau. Kuo daugiau konkurenčių, tuo geriau. Vis tiek stimulas eiti greičiau, nes šįkart priekyje manęs nieko nebuvo, – pasakojo Ž.Vaiciukevičiūtė. – Šiaip man labiau patinka eiti plentu, nes maniežuose reikia visada eiti labai greitai. Linkstu eiti lauke, gryname ore.“

Vyrų 5000 m sportinio ėjimo rungtyje triumfavo kur kas ilgesnėje – 50 km – distancijoje besispecializuojantis Arturas Mastianica. Olimpietis nuotolį nužingsniavo per 20 min. 33,44 sek. Tuo tarpu vyrų 3000 m bėgime nepralenkiamas buvo Simas Bertašius. Čempionate jis iškovojo antrą aukso medalį: penktadienį bėgikas triumfavo 1500 m rungtyje. 1500 m sportininkas įveikė per 3 min. 52,8 sek., o 3000 m – per 8 min. 25,66 sek.

„Labiausiai konkurencijos pritrūksta 1500 m rungtyje, nes ji reikalauja ir greičio, ir ištvermės. Vasarą Lietuvoje tose varžybose, kur nėra konkurencijos ir kur yra, rezultatai skiriasi po 4-5 sekundes. Optimistiškai tikiuosi, kad bėgant su pajėgiais varžovais gerame manieže tas rezultatas galėtų būti keliomis sekundėmis geresnis“, – pasakojo S.Bertašius.

Sportininko pagrindinis metų tikslas – iškovoti teisę vykti į rugpjūčio pabaigoje Taivane vyksiančią Universiadą. Ten S. Bertašius viliasi varžytis 1500 m rungtyje, tačiau ateitį sieja su maratonu.

„Neatmetu to, kad ateityje bėgsiu maratoną, matau, kad tie, kurie prieš porą metų įveikinėjo tas pačias distancijas kaip aš, dabar sėkmingai bėga maratonus, įvykdo normatyvus. Geri pavyzdžiai, kurie motyvuoja“, – teigė bėgikas.

Intrigą kėlė moterų 800 m rungtis: čia varžėsi praėjusių metų šalies čempionė Monika Elenska bei aukštus rezultatus šiemet demonstruojanti Eglė Balčiūnaitė. Rio de Žaneiro olimpiadoje bėgusi E. Balčiūnaitė pasiekė revanšą ir pagrindinę varžovę iš Vilniaus aplenkė beveik dviem sekundėmis. Tiesa, sportininkei nepavyko įvykdyti Europos čempionato normatyvo: ji finišavo per 2 min. 8,26 sek.

„Mano planas buvo pagerinti geriausią sezono rezultatą. Esu neįpratusi prie šio maniežo posūkių, tad teko su kiekvienu posūkiu kovoti ir turbūt tas šiek tiek pakišo koją. Padariau keletą taktinių klaidų, tikiuosi, išvengsiu jų ateityje“, – po finišo teigė E.Balčiūnaitė.

Praėjusiais metais M. Elenska olimpietę pranoko tiek žiemos, tiek vasaros čempionatuose, tačiau pergalės prieš ją E. Balčiūnaitė nesureikšmino.

„Negalvojau apie kažkokį čempionės titulą, tiesiog galvojau apie save, apie savo rezultatą. Jėgų tikrai yra, ketvirtadienį Vilniuje padarysiu maksimumą ir tikiuosi, kad įvykdysiu savo keliamus tikslus“, – prieš varžybas Vilniuje, kuriose dar bus galima vykdyti Europos pirmenybių normatyvus, sakė E. Balčiūnaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)