16-metis lietuvis finale finišavo per 43,242 sek.

Antrą vietą užėmė Peteris Murphy (+0,172 sek.) iš Liuksemburgo, trečiąją – prancūzas Diane Sellier (+0,461 sek.).

Lietuvos sportininkas buvo greičiausias savo atrankos čiuožime, ketvirtfinalyje ir pusfinalyje.

„Labai smagu, kad mūsiškis nugalėjo tokioje sparčiai populiarėjančioje sporto šakoje. Dar smagiau, kad jis taip puikiai pasirodė vasario 16 dieną ir ypač po tokio apmaudaus vakarykščio finalo. Varžovas iš Prancūzijos nugriovė Salvijų, kuris buvo vienas lyderių ir turėjo galimybę iškovoti medalį jau vakar“, – kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Trečiadienį lietuviui apmaudžiai pasibaigė 1500 m rungties finalas. Likus vienam ratui, jis čiuožė trečias, bet po susidūrimo su varžovu buvo diskvalifikuotas ir bendroje įskaitoje užėmė 12 vietą.

Tai trečiasis Lietuvai iškovotas medalis Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio istorijoje, bet pirmasis – aukso. 2001 metais sidabro apdovanojimą pelnė slidininkė Irina Terentjeva, o 2013 metais sidabrą iškovojo biatlonininkė Gabrielė Leščinskaitė.

Salvijus Ramanauskas

Tuo metu slidinėjimo sprinto laisvuoju stiliumi varžybose Ąžuolas Bajoravičius savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje.

18-metis lietuvis atrankoje tarp 58 dalyvių buvo 21-as ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame varžėsi 30 slidininkų.

Pirmajame ketvirtfinalyje Ą. Bajoravičius finišavo per 2 min. 17,50 sek. ir užėmė penktąją vietą. Iki vietos pusfinalyje jam pritrūko 3,34 sek.

Kitas lietuvis – 17-metis Deimantas Kliševičius – atrankos varžybose užėmė 33-iąją poziciją ir į ketvirtfinalį nepateko.

Šios rungties čempionu tapo rusas Andrejus Nekrasovas.

Merginų atrankos varžybose lietuvė Martyna Biliūnaitė liko 39-a ir baigė savo pasirodymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)