Apledėjusi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono aikštė priminė čiuožyklą: abiejų komandų futbolininkai sunkiai pradėjo rungtynes, kovodami dėl kamuolio slidinėjo ir griuvinėjo. Visgi geriau prie sudėtingų žaidimo sąlygų prisitaikė I lygos kovoms besiruošiantis „Vytis“, kuris mačą pradėjo šiek tiek aktyviau ir įpusėjus pirmai rungtynių daliai įmušė įvartį į „Jonavos“ vartus. Pasižymėjo Vilniaus klubo saugas Gediminas Vičius.

Jonaviškiai bandė lyginti žaidimą, progų turėjo Laurynas Stonkus, Karolis Šilkaitis. Kėlinio gale pora aštresnių progų vėl sukūrė „Vyčio“ futbolininkai, tačiau vienas iššokęs prieš vartus Ramūnas Radavičius smūgiavo virš vartų, o vėliau varžovų paleistas kamuolys atsimušė į virpstą.

Antrame kėlinyje vaizdas buvo visai kitas: iniciatyva priklausė svečiams, kurie, sužaidus apie 10 min., pelnė išlyginamąjį įvartį.

Pasižymėjo po keitimo pasirodęs Marius Ganusauskas, kuris vėliau turėjo dar vieną progą įmušti, tačiau smūgiavo netiksliai.

Aktyviai į žaidimą įsiliejo Tadas Eliošius, kuris kairiuoju kraštu atliko puikų perdavimą į peržiūrą atvykusiam karšto gynėjui iš Baltarusijos Andrej Čeklej. Pastarajam beliko tik nukreipti kamuolį į vartus.

„Jonava“ toliau dominavo, o galutinai šiame draugiškame susitikime viską išsprendė M. Ganusauskas, pelnęs antrą savo ir trečią klubo įvartį.

Po mačo vyr. trenerio D. Vencevičiaus asistentas Mindaugas Čepas teigė, kad pergalė visada nuteikia pozityviai, tačiau treneriams šiuo metu yra aktualiausi komplektacijos klausimai.

„Pergalė tiek čempionato, tiek pasirengiamuoju periodu visada yra gerai. Bet, kaip ir sakiau anksčiau, vyksta komplektacija, mums tai yra šiuo metu svarbiausia. Vis dar atvažiuoja ir išvažiuoja kandidatai, tikimės, kad iki sezono pradžios suformuosime konkurencingą ekipą. Pirma dalis mums buvo šiek tiek silpnesnė, tam įtaką padarė oro sąlygos ir slidi aikštė. Tik prasidėjus rungtynėms pirmiausia galvoje kirbėjo mintis, kad tik negautume jokių traumų. Kas greičiau priprato prie aikštės, tas geriau atrodė. Antrame kėlinyje vaizdas buvo daug geresnis, įmušėme, valdėme situaciją, bet visgi laukia dar daug darbo. Laukia ilgas kelias iki to vaizdo, kuris aikštėje mus tenkins“, – po pergalės kalbėjo M. Čepas.

Pasirengimą antram A lygos sezonui „Jonava“ vasario 18 d. pratęs išvyka į Latvijos sostinę, kur susigrums su galinga „Riga FC“ ekipa.

FK „Jonava“ startinė sudėtis: K. Salik, V. Barinov, A. Zevnerov, B. Spietinis, D. Aleksian, K. Šilkaitis, A. Osipyan, A. Čeklej, T. Salamanavičius ir L. Stonkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)