Pirmas jo treneris buvo Petras Sakalys. Vilniaus „Žalgirio“ meistrų komandos kapitonas reprezentacinėje komandoje sužaidė 441 rungtynes ir įmušė 33 įvarčius. S. Ramelis buvo ir Lietuvos rinktinės kapitonas. 2016 metais jam būtų sukakę 80 metų.

Į turnyrą Utenoje atvyko S. Ramelio sūnus Tomas, anūkės Eglė ir Martyna, sporto istorijos žinovas ir žurnalistas Gediminas Kalinauskas bei Lietuvos futbolo federacijos masinio futbolo asociacijos prezidentas Anatolijus Stecenka.

Turnyrą organizavo Utenos daugiafunkcis sporto centras, Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ Utenos rajono taryba ir futbolo klubas Utenos „Utenis“. Kovos vyko dviejose amžiaus grupėse (40+ ir 50+). Varžybose dalyvavo komandos iš Panevėžio, Daugpilio (Latvija), Šiaulių, Visagino, Anykščių, Jonavos ir Utenos.

Jaunesniųjų futbolininkų varžybose pirmą vietą iškovojo ir S. Ramelio atminimo taurę laimėjo Jonavos „Klevo“ futbolininkai, antri buvo FSK „Anykščiai“ futbolininkai, o treti – „Utenio“ atstovai.

Šios grupės geriausiais žaidėjais pripažinti Saulius Čėsna (Jonava), Darius Stumbrys (Anykščiai), Rimvydas Čekuolis (Utena). Geriausiu vartininku išrinktas Alvaidas Vilūnas (Anykščiai), gynėju – Arūnas Dalala (Utena), puolėju – Virginijus Nutautas (Jonava).

Vyresniųjų senjorų turnyro nugalėtojais tapo Panevėžio FK „Ekrano senjorai“, antri buvo „Utenio senjorai“, o treti – „Šiauliai“.

Geriausiais komandų žaidėjais tapo Dainius Širvys (Utena), Jurijus Voronovas (Daugpilis), Aurelijus Vekerotas (Panevėžys), Virgerdas Kavolis (Šiauliai), Jurijus Turočkinas (Visaginas).

Geriausiu vartininku pripažintas Remigijus Kvedaras (Panevėžys), puolėju – Vaidotas Ramonas (Šiauliai), gynėju – Raimundas Bertašius (Utena). Vyriausias turnyro žaidėjas buvo A. Stecenka (Šiauliai).

Turnyro organizatoriai dėkoja turnyro rėmėjams Utenos rajono savivaldybei, Lietuvos futbolo federacijai, Utenos apskrities futbolo asociacijai ir informaciniam rėmėjui „Utenos diena“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)