Žinia apie M. Šarapovą ir jos dopingo istoriją praėjusią vasarą sukrėtė sporto pasaulį. 2016-ųjų birželį Tarptautinė teniso federacija dėl meldoniumo vartojimo rusę diskvalifikavo dvejiems metams. Visgi vėliau Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) Lozanoje sutrumpino šią bausmę ir M. Šarapova turi teisę į kortus sugrįžti 2017-ųjų balandžio 26-ąją.

Pirmą kartą pirmąja moterų pasaulio teniso rakete rusė tapo dar 2005-ųjų rugpjūtį, o paskutinį kartą į reitingo aukštumas ji buvo pakilusi prieš beveik penkerius metus – 2012-ųjų vasarą.

Per savo karjerą M. Šarapova yra laimėjusi 5 „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrus.

Po praėjusių metų skandalo jos reitingas buvo suspenduotas, o taškai vėl bus skaičiuojami tik nuo balandžio. Nors rusė padarė priverstinę pertrauką tenise, N. Djokovičius įsitikinęs, kad M. Šarapova vis dar yra pajėgi susigrąžinti geriausios planetos tenisininkės vardą.

„Mes visuomet palaikėme puikius santykius. Ji – nuostabi draugė, aš ją nepaprastai geriu. Tai asmenybė, sportininkė, kuri niekada nepasiduoda. Labai apgailestauju dėl to, kas jai atsitiko, – rusų žiniasklaidai sakė N. Djokovičius. – Aš keletą kartų ją mačiau ir pastebėjau, kad Marija tikrai neprarado gyvenimo džiaugsmo ir sugeba mėgautis ne tik sportininiais pasiekimais. Ji į kortus sugrįš liepą. Nors nesportavo metus, aš vis tiek tikiuosi, kad ji vėl sugebės tapti pirma pasaulio rakete.“

Marija Šarapova

Tuo metu N. Djokovičius, kurio paskutinis pasirodymas Australijos atvirajame teniso čempionate buvo labai nesėkmingas, vyrų pasaulio reitinge šiuo metu yra antras. Per savo karjerą serbas yra laimėjęs 12 „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų.

Vyrų teniso reitinge šiuo metu pirmauja škotas Andy Murray. Tarp moterų pirmąją vietą užima amerikietė Serena Williams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)