Lietuvos suaugusiųjų čempionato atrankos kovos prasidės 13 val., o pusfinaliai ir finalai vyks nuo 16 val. Vasario 5-ąją toje pačioje arenoje vyks Lietuvos jaunimo čempionatas.

Šiais metais Lietuvos suaugusiųjų čempionatas vyks pagal naują sistemą: vyrai kovos net devyniose svorio kategorijose, moterys – šešiose. Lygiuojantis į olimpinę sistemą, visos svorio kategorijos išdėstytos kas 5 kg: vyrai kovos kategorijose iki 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95 ir virš 95 kg, o moterys – iki 50, 55, 60, 65, 70 ir virš 70 kg.

Tai reiškia, kad nugalėtojus ant tatamio lems tik sportinės kovos rezultatai, nebus pergalių dėl svorio skirtumo, panašaus svorio sportininkų dvikovos bus dinamiškesnės ir patrauklesnės žiūrovams.

2016 metais Lietuvos kiokušin karatė meistrai dėl šalies čempionų titulų kovėsi tik keturiose moterų ir vyrų svorio kategorijose. Moterų varžybose tuomet čempionėmis tapo Justina Šišaitė (50 kg), Kamilė Kasperavičiūtė (55 kg), Gabija Gudeliauskaitė (60 kg) ir Nora Vaznelytė (virš 60 kg), o vyrų – Jonas Eimontas (65 kg), Andrius Miseckas (75 kg), Valdemaras Gudauskas (85 kg) ir Edgardas Sečinskis (virš 85 kg).

Katos rungties Lietuvos čempionais prieš metus tapo Rita Pivoriūnaitė ir Raimundas Paškauskas.

Lietuvos čempionate kiokušin karatė meistrai turės galimybę pelnyti kelialapius į 2017 metų Europos čempionatą, kurs vyks Kopenhagoje. Vėliau geriausi iš geriausiųjų vyks į Astaną dalyvauti pasaulio čempionate. Tiek Danijos, tiek Kazachstano sostinėse sportininkai bus skirstomi į keturias svorio kategorijas.

Rudenį geriausių Lietuvos kovotojų laukia dar vienos planetos pirmenybės – Tokijuje bus kovojama tokiose pačiose svorio kategorijose, kaip šių metų Lietuvos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)