Po įvarčių fejerverko Lietuvos čempionate 32-ejų metų D. Šernas sulaukė pelningo pasiūlymo iš tuo metu antroje pagal pajėgumą Turkijos lygoje rungtyniavusio Alanijos „Alanyaspor“ klubo. 2016 metais šiai ekipai pavyko prasibrauti į elitinį šalies čempionatą, tačiau lietuvis į jį po pertraukos taip ir nesugrįžo. Su ketverias rungtynes Turkijos antroje lygoje sužaidusiu D. Šernu buvo atsisveikinta praėjusį rudenį.

Futbolininko karjera gana vingiuota. Alytiškis pirmus profesionalo žingsnius žengė gimto miesto „Dainavos“ komandoje, o vėliau persikėlė į Vilniaus „Vėtrą“. Kurį laiką D. Šernas praleido Nalčiko „Spartak“ (Rusija), po to rezultatyviai rungtyniavo bei sužibėjo Lodzės „Widzew“ (Lenkija) klube. Vėliau puolėjas rungtyniavo Lubino „Zaglębie“ (Lenkija), Gaziantepo „Gaziantepspor“ (Turkija), Perto „Glory“ (Australija), Suvalkų „Wigry“ (Lenkija) ir Dingvolo „Ross County“ (Škotija) komandose.

2008 metais Lietuvos rinktinėje debiutavęs D. Šernas iš viso sužaidė 35-erias rungtynes, per kurias įmušė 5 įvarčius. Vienas iš jų buvo pelnytas į ispanų vartus. Be to, žalgirietis 2010 metais buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku.

„Žalgiris“, vasario 2–16 dieną stovyklausiantis Turkijoje, sužais šešerias kontrolines rungtynes. Vasario 3-ią žalgiriečiai susitiks su Bratislavos „Slovan“ (Slovakija), 6-ą – su Minsko „Dinamo“ (Baltarusija), 9-ąj– su Novosibirsko „Sibir“ (Rusija), 10-ą – su Gruzijos čempione „Samtredia“ ekipa, 12-ą – su Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) ir 15-ą – su Salihorsko „Šachtior“ (Baltarusija) klubais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)