Praėjusį savaitgalį Lietuvos karatė asociacija (LKA) organizavo XVII Baltijos šalių karatė čempionatą. Varžybos vyko pagal WKF (World Karate Federation) sportinės karatė taisykles. Vyresni nei 18 metų kovotojai jau gali smūgiuoti į visas kūno vietas.

Kovotojai demonstruoja labai greitus ir sudėtingus smūgius, todėl vaizdas tatamio būna labai dinamiškas ir permainingas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

XVII Baltijos šalių karatė čempionate dalyvavo 350 sportininkų. Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos ir Gruzijos šalių sportininkai iš 40 klubų rungėsi dėl pirmų vietų. Lietuvai atstovavo 18 klubų. Buvo apdovanotas geriausių klubų trejetukas, pagal laimėtas prizines vietas: Baltijos taurę iškovojo „Baltijos karatė klubas“ ( Latvija), antroje vietoje liko klubas „Fudzi“ (Latvija), trečias buvo Šiaulių sporto klubas „Baltasis tigras“.

Baltijos šalių čempionatas Lietuvoje rengiamas jau septynioliktąjį kartą. LKA prezidentas Vidmantas Butnorius atkreipė dėmesį, kad šis čempionatas pasižymėjo didele konkurencija.

„Lietuvos sportininkai, ypač iš Šiaulių, Mažeikių, Garliavos miestų, aktyviai dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose turnyruose pagal sportinės karatė taisykles ir nenusileidžia geriausiems užsienio šalių sportininkams. Šis čempionatas įrodė, kad mūsų šalies kovotojai verti atstovauti Lietuvai Europos jaunučių, jaunių ir jaunimo čempionate, kuris vyks vasario 17-19 Sofijoje (Bulgarija)“, – teigė V. Butnorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją