Iš viso katastrofoje žuvo 71-as žmogus. 19 jų buvo futbolininkai, treneriai ir techninis komandos personalas.

„Chapecoense“ klubas skrido į Kolumbiją, kur turėjo žaisti Pietų Amerikos taurės („Copa Sudamericana“) turnyro finalo rungtynes su „Atletico Nacional“ ekipa.

Per tą laiką nuo katastrofos, komandoje atsirado 22-u nauji žaidėjai. Pirmos rungtynės įvyko su Brazilijos čempionais „Palmeiras“ futbolininkais. Tai buvo draugiškas mačas.

"Chapecoense" katastrofos aukų artimieji

Prieš susitikimą įvyko jaudinanti ceremonija. Trims gyviems likusiems „Chapecoense“ klubo žaidėjams „Arena Conda“ stadione buvo įteikta „Copa Sudamericana“ nugalėtojų taurė.

Gynėjai Neto ir Alanas Ruschelis bei vartininkas Jacksonas Follmannas, kuris per katastrofą neteko kojų, buvo trys iš šešių išsigelbėjusių asmenų. Jie buvo apdovanoti taure ir medaliais drauge su kitų aukų artimaisiais. Renginį ir rungtynes stebėjo pilnutėlis 20 tūkst. žiūrovų talpinantis stadionas. Dvikovą komentavo reporteris Rafaelis Henzelis, kuris taip pat po nelaimės liko gyvas.

"Chapecoense" katastrofos aukų artimieji

Rungtynėms buvo akredituotas net 241 žurnalistas iš viso pasaulio.

Mačas 71-ą min. buvo sustabdytas, o visi aikštėje buvę futbolininkai ir žiūrovai taip pagerbė 71-os katastrofos aukos atminimą.

Rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2. Douglas Grolli ir Amaralis pelnė įvarčius „Chapecoense“ klubui.

Atsikūręs "Chapecoense" klubas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)