„Šiame turnyre dalyvauja vieni geriausių savo amžiaus grupių Europos žaidėjai. Dalis užsieniečių į turnyrą atvyksta jau ne pirmą ir ne antrą kartą. Dauguma dalyvių tikisi ne tik gerai praleisti laiką, bet ir kuo geriau pasirodyti bei pelnyti kuo daugiau reitingo taškų. Tarp dalyvių - 60 Lietuvos atstovų, kurie išmėgina jėgas ir senjorų varžybose užsienyje. Prie turnyro favoritų galima prisikirti Petrą Vozbutą, kuris gali kautis su senjorų elitu. Moterų varžybose, kur konkurencija mažesnė, daug galimybių laimėti turi Dalia Leonavičiūtė bei Eglė Jurkevičien“, – sakė turnyro direktorius Ramūnas Grušas.

Aukštesnės kategorijos turnyruose dalyvaujantiems senjorams ambicijų netrūksta.

„Daugumai žaidėjų labai rūpi reitingo taškai ir pozicija pasaulinėje klasifikacijoje. Kadangi didžioji dalis mačų vyksta be bokštelio teisėjų, tai būna ir karštų ginčų. Bet, nepaisant nemažos konkurencijos, senjorų turnyruose vyrauja draugiška atmosfera“, – tvirtino turnyro vyriausiasis teisėjas Jonas Dagys.

Turnyro „Vilnius Cup 2017“, kurį organizuoja bendrovė „Teniso pasaulis“, dalyviai rungtyniauja vyrų ir moterų asmeninėse bei dvejetų varžybose. Vyrai kovoja aštuoniose amžiaus grupėse (virš 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 metų), o moterys – penkiose (virš 35, 40, 45, 50, 55 metų).

Turnyre jau sužaista nemaža dalis aštunfinalio kovų. Vyrų virš 35 metų į aštunfinalį pateko 4 lietuviai, tačiau tik vienas iš jų Darius Banys kovos ketvirfinalyje. Likusieji – Skirmantas Kadžius, Aurimas Šiukščius, Robertas Blagusauskas pralaimėjo aštunfinalio kovas.

Vyrų virš 40 metų grupėje į aštunfinalį pateko taip pat 4 Lietuvos atstovai – Ridas Bitauskas, Darius Augustinaitis, Tomas Šalkauskas ir Viktoras Gasiūnas. R. Bitauskui, V. Gasiūnui ir T. Šalkauskui aštunfinalio kovos nenusisekė, o D. Augustinaitį penktadienį išvysime ketvirtfinalyje. Trečiuoju skirstytas D. Augustinaitis sutiks su latviu Janiu Milleriu.

Vyrų virš 45 metų grupėje šešioliktfinalyje Darius Mačiulaitis 6:2, 6:3 įveikė rusą Andrejų Golikovą, Darijus Jasas 6:2, 6:3 – latvį Valdį Siliną, o Vytas Matuliauskas 6:0, 4:2 – lenką Mihailą Kojeckį. Į aštunfinalį be žaidimo pateko ir Kęstutis Baranauskas.

Moterų virš 40 metų grupėje Dalia Leonavičiūtė šventė dvi pergalės ir penktadienį kovos su este Helina Lill dėl čempionės titulo. Taip pat puikiai sekasi ir kitai lyderei moterų virš 45 grupėje Eglei Jurkevičienei, kuri laimėjusi abu mačus penktadienį finale kausis su Pireta Ilves.

Ketvirtadienį prasidėjo dvejetų varžybos. Turnyras baigsis sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)