Peržiūroms užsienio klubuose ruošiasi gynėjas Linas Klimavičius ir saugas Tautvydas Eliošius, o gynėjas Aldas Korsakas nuo trečiadienio (sausio 18-os d.) darbuosis Jonavos „Lietavos“ ekipoje.

Pernai iš „Trakų“ į „Žalgirį“ perėjęs L. Klimavičius sekmadienį išvyks į Moldovą ir savaitę praleis daugkartinių Moldovos čempionų Tiraspolio „Šeriff“ ekipoje. 27-erių metų futbolininkas praėjusiame sezone žalių ir baltų gretose iš viso sužaidė 38 rungtynes ir pelnė 3 įvarčius. Kartu su senegaliečiu Mamadou Mbodjiu L. Klimavičius sudarė tvirtą „Žalgirio“ vidurio gynėjų tandemą ir svariai prisidėjo prie komandos pergalių.

Pasibaigus sezonui L. Klimavičius pratęsė sutartį su „Žalgiriu", bet šią savaitę paaiškėjo, kad jo paslaugomis susidomėjo 14 kartų Moldovos čempionate triumfavusi „Šeriff“ komanda. Šiuo metu šalies pirmenybėse antrą vietą užimanti Tiraspolio ekipa antradienį susirinko į treniruočių stovyklą ir pradėjo ruoštis antrai sezono daliai.

Tuo metu T. Eliošiaus karjera krypsta į Slovėniją. 2015 metų pabaigoje iš Pakruojo „Kruojos“ į „Žalgirį“ perėjęs 25-erių futbolininkas praėjusį sezoną Lietuvos čempionų ekipoje sužaidė 9 rungtynes ir pelnė 1 įvartį. Liepos mėnesį jis nuomos pagrindais persikėlė į „Lietavą“. Šioje komandoje futbolininkas sužaidė 12 rungtynių ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Ketvirtadienį (sausio 19-ą d.) T. Eliošius išvyks į Slovėniją ir prisijungs prie šios šalies aukščiausioje lygoje rungtyniaujančios „NK Celje“ ekipos. Pastaroji Slovėnijos pirmenybėse po 21 turo yra surinkusi 27 taškus ir užima penktą vietą.

Sausio 18–23 dienomis su „Lietava“ treniruosis ir jaunasis „Žalgirio“ gynėjas A. Korsakas. 20-metis futbolininkas pernai čempionate sužaidė dvejas rungtynes, taip pat rungtyniavo 2016 metų LFF taurės turnyro susitikime su „Palanga“. Pirmoje lygoje rungtyniaujančioje „Žalgirio B“ ekipoje A. Korsakas pernai sužaidė 21 rungtynes ir pelnė vieną įvartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)