Pagrindinis susitikimo laikas baigėsi be įvarčių 0:0, todėl komandoms teko mušti 11 metrų baudinius. Čia sėkmė lydėjo lietuvius 5:4. Visi penki mūsiškių smūgiai buvo taiklūs, o štai tadžikai nerealizavo antro baudinio.

Lietuva (U18) 5 – 4 Tadžikistanas (U18), - po 11 metrų baudinių.

Lietuva: Pijus Petkevičius, Kipras Kažukolovas, Tadas Paulikas, Matas Voronko (25' Martynas Vasiliauskas), Arnas Borodinas, Andrius Lučauskas (46' Tomas Janušauskas), Domantas Putrius, Matas Ramanauskas, Edgaras Utkus, Domantas Vitkus (64' Ronaldas Misiūnas), Džiūgas Sūnelaitis (46' Titas Aukštuolis).

11 metrų baudinių serija:

K. Saidovas [0 - 1]
K. Kažukolovas [1 - 1]
M. Safarovas (neįmušė) 1 - 1]
D. Putrius [2 - 1]
V. Hanonovas [2 - 2]
T. Paulikas [3 - 2]
H. Malijevas [3 - 3]
A. Borodinas [4 - 3]
P. Ehsoni [4 - 4]
E. Utkus [5 - 4]

Pirmame kėlinyje rimtų progų prie abiejų vartų nebuvo užfiksuota. Lietuviai dažniausiai jas bandė kurti per standartines situacijas, kuriose varžovai neutralizavo potencialiai pavojingas atakas.

Visgi Lietuvos komandai teko dažniau dirbti prie savų vartų, bet gynyba neklydo. Komandos treneriui Vytautui Vaškūnui 25 minutę teko atlikti priverstinį keitimą, kai dėl traumos aikštę paliko Matas Voronko, o vietoje jo pasirodė Martynas Vasiliauskas.

Po pertraukos lietuviai buvo kur kas aštresni puolime ir turėjo kelias realias progas įmušti įvartį. 64 minutę po keitimo į aikštę išėjęs Ronaldas Misiūnas iš karto pradėjo grasinti varžovų vartams. Jis dešiniame baudos aikštelės krašte sulaukė gero perdavimo, bet iš palankios pozicijos jo stiprų smūgį sustabdė vartininkas.

Vėliau kontratakoje Titas Aukštuolis kairiame atakos krašte surado erdvės smūgiui nuo baudos aikštelės linijos, bet smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia dešinio virpsto. Rungtynėms einant į pabaigą mūsų rinktinės vartininkui Pijui Petkevičiui teko paplušėti, kai varžovai iš tolimos distancijos paleido du ambicingus šūvius, bet vartų sargas sėkmingai juos atmušė.

Iki susitikimo galo likus kelioms minutėms R. Misiūnas suklaidino varžovą prie baudos aikštelės, bet jo smūgiuotą kamuolį pažeme sulaikė vartininkas. Nugalėtojo per 90 minučių išaiškinti nepavyko, tad buvo mušami 11 metrų baudiniai. Lietuviai realizavo visus penkis savo smūgius (pasižymėjo Kipras Kažukolovas, Domantas Putrius, Tadas Paulikas, Arnas Borodinas ir Edgaras Utkus). O P. Petkevičius atmušė Manuchero Safarovo smūgį ir padėjo Lietuvai triumfuoti rezultatu 5:4.

Dėl 13-os vietos penktadienį sausio 19-ą dieną Lietuva žais su Iranu, kuris antrame pusfinalyje nugalėjo Indiją 1:0 (10:0). Įvartį iranietis Shariatikhamenehas pelnė 39-ą min.

Indija ir Tadžikistanas kovos dėl 15-os vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)