„Smagu, kad turėsiu galimybę tęsti karjerą pajėgiausiame Lietuvos futbolo klube. Apsispręsti nebuvo sunku. Geras kolektyvas, puikūs treneriai, ambicingi tikslai, puikios treniruočių ir žaidimo sąlygos. Žaisti tokioje komandoje yra labai malonu, tad be didesnių dvejonių apsisprendžiau likti „Žalgiryje“, – pasirašęs naują sutartį teigė Vytautas Lukša.

Profesionalaus futbolininko karjerą V. Lukša pradėjo gimtojo Alytaus „Dainavos“ komandoje. 2003 metais jis persikėlė į Vilnių, kur atstovavo „Šviesos“ ir „Vilniaus FC“ komandai, vėliau vilkėjo FBK „Kauno“, Tauragės „Tauro“, Panevėžio „Ekrano“ ir „Trakų“ ekipų aprangą.

Per savo karjerą V. Lukša ne kartą ragavo ir legionieriaus duonos ir atstovavo įvairiems Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos ir Škotijos futbolo klubams. V. Lukša taip pat 26 kartus gynė ir Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės garbę.

2015 metų pradžioje V. Lukša papildė „Žalgirio“ gretas. Per du sezonus futbolininkas sostinės ekipoje iš viso sužaidė 77 rungtynes, pelnė 13 įvarčių ir atliko 22 rezultatyvius perdavimus. Pernai V. Lukša „SMScredit.lt A lygos“ pirmenybėse per 31 rungtynes pelnė 5 įvarčius ir padėjo iškovoti eilinį šalies čempionų titulą.

Futbolininkas tris kartus pasižymėjo ir Lietuvos futbolo taurės turnyruose. Du V. Lukšos įvarčiai 2015–2016 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalio atsakomose rungtynėse su Kauno „Stumbru“ atvėrė kelią „Žalgiriui“ į finalą. Tiksliu smūgiu jis prisidėjo ir prie pergalės prieš „Trakus“ kovoje dėl Lietuvos Supertaurės.

V. Lukšos žaidimą įvertino ir „Žalgirio“ gerbėjai. Pernai kiekvieną mėnesį geriausią „Žalgirio“ žaidėją oficialioje klubo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rinkę aistruoliai net keturis kartus šį virtualų apdovanojimą skyrė V. Lukšai. Vis dėlto, per praėjusius kelis sezonus su „Žalgiriu“ pelnyti titulai ir trofėjai nesumažino pergalių troškimo.

„Lietuvoje mes laimėjome viską, ką galime, bet visada norisi daugiau. Privalome ne tik apginti savo pozicijas vidaus čempionate, bet ir pagaliau peržengti tą nelemtą UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų barjerą. Tikiu, kad esame pajėgūs sėkmingai žaisti ne tik Lietuvoje, bet ir Europos taurių turnyruose. Tai yra pagrindinis mūsų tikslas ir didžiausias stimulas. Noriu, kad „Žalgiris“ patektų į istoriją kaip pirmas Lietuvos futbolo klubas iškopęs į Čempionų arba Europos lygos grupių varžybų etapą“, – drąsiai kalbėjo per savo karjerą 275 rungtynes Lietuvos čempionate sužaidęs „Žalgirio“ futbolininkas.

Pirmadienį žalgiriečiai susirinko į pirmą 2017 metų treniruotę.

„Buvo tikrai smagu vėl susitikti, pabendrauti. Pirma treniruotė buvo lengva, įvadinė. Bet visi žinome, kad mums šiais metais teks nueiti ilgą kelią, laukia daug ir sunkaus darbo. Visgi tikiu, kad sezonas visiems mums dovanos ne tik sunkių išbandymų, bet ir daug džiugių akimirkų“, – vylėsi V. Lukša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)