Klubas 2016 metais stebėjo ir trijų savo narių pasirodymus olimpiadoje, savo gretas papildė naujais atletais ir jau planuoja kitų metų startus.

Apie klubo pasiekimus ir ateinančius planus kalbėjomės su „Kauno maratono klubo“ vadovu Regimantu Tarasevičiumi.

– Kokie klubui buvo 2016 metai?

– Išties neblogi. Šiemet prie mūsų prisijungė maratonininkė Vaida Žūsinaitė. Ji su Remigijumi Kančiu ir Rasa Drazdauskaite rugpjūtį vyko į olimpiadą, atstovavo mūsų šaliai maratono distancijoje. Olimpinius maratono normatyvus įvykdžiusios buvo ir Remalda Kergytė ir Monika Juodeškaitė, bet jos liko už 3 dalyvių iš vienos šalies ribos.

Rudenį pirmą maratoną įveikė Milda Vilčinskaitė ir iškart įvykdė pasaulio čempionato normatyvą. 2017 metais laukiame ir jos sesės Monikos debiuto maratono distancijoje.

Vis aukštesnius rezultatus demonstruoja ir ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, šiemet dalyvavusi Europos čempionate. Lyderių pozicijų 400 metrų sprinto distancijoje neužleido ir Eva Misiūnaitė su Roku Pacevičiumi. Jie jau dabar aktyviai ruošiasi 2017 sezonui. Metai tikrai buvo pažymėti daug svarbių startų.

Taip pat suorganizavome net keturis masinio bėgimo renginius Kaune: „Pagauk Valentiną!“, „Kauno maratoną“, „Naktinį Urmo bėgimą“, „Pink Run su BENU“. Šiltu sezonu kauniečius kvietėme į nemokamas bėgimo treniruotes „Bėk lengvai“, kurias vedė olimpietis R. Kančys su E. Misiūnaite. Prie klubo veiklos prisijungė ir keletas naujų rėmėjų.

– Ar be pavienių sportininkų startų šiemet džiugina ir klubo pasiekimai?

– Antrus metus iš eilės tampame geriausiu, daugiausia taškų surinkusių Lietuvos bėgimo klubu. Už tai reikia dėkoti mūsų bėgimo mėgėjams ir entuziastams, kurių turime apie 70. Jie aktyviai dalyvauja bėgimo renginiuose, treniruojasi ir kartu mėgaujasi bėgimu. Prisidėjo ir nudžiugino mūsų profesionalai, kurių klubui priklauso apie 30. Jie Lietuvos lengvosios atletikos federacijos organizuojamose varžybose šiemet klubų įskaitoje užėmėme trečią vietą. Panašu, kad 2017 metais galime tikėtis dar aukštesnės pozicijos. Tad bendri klubo pasiekimai tikrai džiugina ir suteikia vilties.

– Lietuvoje sparčiai daugėja bėgimo mėgėjų ir klubų. Ar „Kauno maratono klubo“ nariu gali tapti bet kas?

– Deja, bet ne. Jaučiame išaugusį susidomėjimą, gauname vis daugiau užklausų, bet norime, kad klube būtų tikri entuziastai. Nevaldomai išaugus klubui būtų sunku viską sužiūrėti ir išlaikyti komandinę dvasią. Tad yra daromos atrankos tiek mėgėjų, tiek profesionalų. Visi nariai įsipareigoja dalyvauti klubo veikloje. Už tai jie gauna įvairių mūsų rėmėjų ir partnerių nuolaidų. Gali pigiau įsigyti sportinį inventorių, maisto papildus. Taip pat nemokamai dalyvauja visuose klubo organizuojamuose renginiuose. O jų per metus rengiame ne vieną.

Profesionalai be šių pliusų dar gauna paramą stovykloms ir kelionėms. Sukūrėme aiškią sistemą, kaip pagal sezono pasiekimus, užimtas vietas, sudalyvautus renginius nustatome kas ir kokio dydžio gaus stipendiją. Deja, kol kas visiems sportininkams jos suteikti negalime, bet kiekvienas gali bet kada pasižiūrėti, kaip jam sekasi ir ar pretenduoja į stipendiją kitiems metams. Profesionalai taip pat gali konsultuotis su mūsų kineziterapiautais, sulaukti patarimų ir pagalbos įvairiais administraciniais, komunikacijos klausimais. Stengiamės viešinti jų pasiekimus ir su visuomene dalintis sportininkų pasiekimais, istorijomis, patirtimi ir emocijomis.

– Kas bus dėmesio centre 2017 metais?

– Didžiausias metų renginys mums bus jubiliejinio ir jau penkto „Kauno maratono“ organizavimas. Sieksime, kad jis būtų dar įspūdingesnis. Sulaukėme Europos atletikos federacijos aukščiausio saugumo įvertinimo – 5 žvaigždučių ženklo. Tikimės sukurti tarptautinę bėgimo šventę. Taip pat tęsime tradiciją ir organizuosime kitus renginius.

Tikimės ir paties klubo stiprėjimo. Jau dabar kalbamės su dar keletu labai pajėgių atletų, kurie nori prisijungti prie mūsų komandos. Tikimės, kad stiprėjantis klubas, visuose lengvosios atletikos šakose, o ne tik ilgųjų nuotolių bėgimo rungtyse, padės užlipti ant aukštesnės Lietuvos lengvosios atletikos federacijos turnyro nugalėtojų laiptelio.

Norime ir, kad daugiau klubo narių turėtų sąlygas dalyvauti artėjančiuose Europos ir pasaulio čempionatuose, jaunieji sportininkai pasisemtų patirties U23 čempionate. Aktyviai ieškome ir rėmėjų, galinčių prisidėti prie jų pergalių, padėti išvykti į stovyklas.

Planuojame kiek keisti ir mėgėjų narystės tvarką, viską labiau susisteminti, kad visi nariai iškart jaustų klubo naudą ir galėtų mėgautis kartu bėgimu ir sportu. Ir žinoma, stengsimės išlaikyti LBMA titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją