Šiuos ir dar keturis mačus tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

„Manchester City“ ir „Arsenal“ žengia beveik koja kojon. „Kanonieriai“ turi 34 taškus – dalijasi antrąją ir trečiąją vietas su „Liverpool“. „Miestiečiai“ surinko tašku mažiau ir rikiuojasi ketvirti. Pirmaujantis Londono „Chelsea“ klubas, kuris jau laimėjo 10 dvikovų iš eilės, sukaupė 40 taškų.

Per pastarąsias penkerias „City“ ir „Arsenal“ tarpusavio rungtynes Mančesterio komanda nė karto nešventė pergalės, o Arsene‘o Wengero auklėtiniai triumfavo du kartus. Per šešis paskutinius tarpusavio mačus buvo pelnyti net 24 įvarčiai.

Per visą „Premier“ lygos istoriją „kanonieriai“ „miestiečius“ nugalėjo 23 kartus, 9 dvikovos baigėsi taikiai ir tik 6 sykius stipresnis buvo „City“. Praėjusį sezoną Mančesteryje akistata baigėsi 2:2, o Londone 2:1 „Arsenal“ įveikė varžovus.

Didelį susidomėjimą kelia A. Wengero bei Mančesterio ekipos stratego Pepo Guardiolos akistata. Jie iki šiol buvo susitikę tik UEFA Čempionų lygoje. Tada katalono treniruojamos komandos šventė keturias pergales, prancūzo – dvi, o dvejose rungtynėse užsiksuotos lygiosios.

Sekmadienį šeimininkams negalės padėti saugas Ilkay Gundoganas, kuris mače su „Watford“ patyrė sunkią kelio traumą.

Liverpulio derbis beveik visada vyksta itin atkakliai. Tiesa, pastaruoju metu geriau sekasi „Liverpool“ klubui, kuris iš 11-os pastarųjų tarpusavio mūšių su „Everton“ nugalėjo 7 kartus, o 4 dvikovos baigėsi taikiai.

Transliacijų tvarkaraštis:

gruodžio 17 d. 14.25 val. Londono „Crystal Palace“ – Londono „Chelsea“, 16.55 val. „Stoke City“ – „Leicester City“, 19.25 val. „West Bromwich Albion“ – „Manchester United“; 18 d. 15.25 val. „Bournemouth“ – „Southampton“, 17.55 val. „Man City“ – „Arsenal“, 19 d. 21.55 val. „Everton“ – „Arsenal“.