A. Rushcelas ir R. Henzelis tiesiai iš oro uosto buvo nugabenti į Čapeko ligoninę, kur emocingai buvo sutikti savo artimųjų ir gydymo įstaigą apsupusių klubo aistruolių bei žurnalistų.

Miestas, kuriame gyvena 200 tūkst. žmonių, iki šiol negali atsigauti po lapkričio 28-osios tragedijos ir kiekviena naujiena apie įvykius Kolumbijoje jame sutinkama labia jautriai ir emocingai.

Į Braziliją – San Paulo miestą – jau parskraidintas ir tragediją išgyvenęs atsarginis komandos vartininkas Jacksonas Follmannas, kurio sportinė karjera jau tikrai baigta. 24-erių žaidėjų buvo amputuota dalis dešinės kojos, jis toliau itin akylai prižiūrimas medikų.

Kolumbijoje liko vienintelis išgyvenęs futbolininkas – 31-erių Neto – kuris ir toliau gydomas Medeljino ligoninėje. Nenorėdami emociškai šokiruoti brazilo, medikai ilgą laiką slėpė tragedijos aplinkybes.

„Neto šiuo metu yra tikrai puikios būklės lyginant su praėjusia savaitę, sveiksta labai sparčiai. Tačiau ilgą laiką mes jam nepasakojome incidento aplinkybių. Ilgą laiką jis galvojo, kad susižeidė per rungtynes. Netgi klausė, kaip jos pasibaigė. Dabar jis stabilios būklės – jam tiesiog suteikta antro gyvenimo galimybė“, – situaciją komentavo klubo medikas Adsonas Stakonskis.

Kiti du tragediją išgyvenę boliviečiai – įgulos nariai Erwinas Tumiri ir Ximena Suarez vis dar gydomi Kolumbijoje, tačiau jų gyvybei pavojus taip pat nebegresia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)