Baltarusijos aukščiausiosios ledo ritulio lygos rungtynėse Deividas Kazlauskas pelnė „hat-trick'ą“, o Elektrėnų ekipa namuose 8:2 (2:0, 3:0, 3:2) sutriuškino svečius iš Minsko ir įsirašė vienuoliktą pergalę čempionate.

Ketvirtadienį vykusios draugiškos rungtynės tarp „Dinamo“ ir Lietuvos U-20 rinktinės, kuri jau sekmadienį pradės pasaulio II diviziono A grupės turnyrą, baigėsi rezultatu 6:1 Minsko komandos naudai.

Nors buvo manoma, kad „Energijai“ šiose rungtynėse dar galės padėti Lietuvos jaunimo rinktinės nariai, tačiau penktadienį paaiškėjo, kad dėl rinktinės „Energija“ abiejuose susitikimuose turės verstis be kelių pagrindinių komandos žaidėjų – Iljos Četvertako, Edgaro Protčenkos, Edvino Boroškos ir Laisvydo Kudrevičiaus.

Nors pirmojo kėlinio viduryje Tomas Vyšniauskas buvo nubaustas 25 baudos minutėmis, o netrukus Vytautas Jagelavičius 2+10, tačiau tai neišmušė iš vėžių šeimininkų, kurie po Aivaro Bendžiaus (14:20, rez. perd. Povilas Verenis) ir Vainiaus Jankausko (18:14, rez. perd. Mantas Marcinkevičius) įvarčių prieš antrąjį kėlinį įgijo dviejų taškų persvarą - 2:0.

Antrąjį kėlinį jau „Dinamo“ pradėjo aktyviau rinktis baudos minutes ir nors tuo pasinaudoti nepavykdavo, tačiau įvarčius „Energijai“ pelnyti pavykdavo ir žaidžiant pilnų sudėčių. Kėlinio pradžioje Aimas Fiščevas (26:35, rez. perd. P. Verenis) padidino persvarą iki trijų (3:0), o kėlinio viduryje Deividas Kazlauskas (30:36, rez. perd. V. Jagelavičius ir Mantas Stepanavičius) įmušė ketvirtą šeimininkų įvartį - 4:0.

Likus žaisti mažiau nei tris minutes iki kėlinio pabaigos, Karolis Kubilius (37:20, rez. perd. D. Kazlauskas) pirmą kartą išnaudojo kiekybine persvara ir pelnydamas penktą įvartį pradėjo varžovų triuškinimą.

Trečiame kėlinyje „Energija“ mėgavosi žaidimu, o D. Kazlauskas (43:25 ir 47:25) įmušė du įvarčius, dar vieną pridėjo P. Verenis (46:00, rez. perd. A. Bendžius ir Justinas Vėželis) ir likus žaisti šiek tiek daugiau nei dvylika minučių „Energija“ jau pirmavo rezultatu 8:0.

Rungtynių pabaigė „Dinamo“ komandai garbės įvarčius dar pelnė Aleksandras Bunečius (49:53) ir Kirilas Aleinikovas (57:00).

„Energijai“ dėl traumos vis dar negali padėti pagrindinis ekipos vartininkas Elvinas Karla, kurį pakeitė iš „Rokiškio“ pasiskolintas Simas Baltrūnas.

„Energijai“ tai buvo antroji pergalė per trejas sužaistas tarpusavio rungtynes su „Dinamo“ komanda. Svečiuose elektrėniečiai pirmose rungtynėse varžovus įveikė rezultatu 3:2, tačiau antrose po pratęsimo nusileido rezultatu 4:5.

Elektrėnų ekipa per 23 rungtynes yra iškovojusi 30 taškų ir užima aštuntą vietą tarp dvylikos komandų, tuo tarpu „Dinamo“ per 26 susitikimus surinko 50 taškų ir žengia trečioje pozicijoje.

Kitas tarpusavio rungtynes „Energija“ ir „Dinamo“ žais jau šeštadienį 15:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)