Jais tapo P. Labutis (visų disciplinų absoliutus čempionas), U. Štarkaitė ir G. Sulžickas (pulas-10) bei A. Jarušauskaitė ir Ž. Cemnolonskis (pulas-9).

Pulo-10 rungties vyrų grupės pusfinaliuose M. Aleksonis įveikė P. Tamkevičių rezultatu 7:5. Įtemptos kovos nepareikalavo ir P. Labučio susitikimas su M. Šalkausku (7:2).

Moterų grupėje ilga ir sunki kova vyko tarp L. Prielaidaitės ir U Štarkaitės. Pastarajai pergalę iškovoti pavyko tik kontrolinėje partijoje (6:5). Kitame pusfinalyje T. Vaitkienė iš karto išsiveržė į priekį prieš A. Jarušauskaitę ir laimėjo rezultatu 6:3.

Veteranų grupės pusfinaliuose tik kontrolinėje partijoje paaiškėjo G. Sulžicko pranašumas prieš J. Gaubį (6:5), o iš kito pusfinalio kvalifikavosi Ž. Cemnolonskis.

Pulo-10 finalo kovose P. Labutis rezultatu 7:4 laimėjo prieš M. Aleksonį ir tapo dar vienos disciplinos čempionu. Moterų grupės finale T. Vaitkienei nepavyko iškovoti trečio aukso medalio. U. Štarkaitė iškovojo titulą rezultatu 6:4. Veteranų grupėje iki šiol pergalėmis besidžiaugusiam Ž. Cemnolonskiui teko pripažinti G. Sulžicko pranašumą 1:6.

Taip pat paskutinę dieną vyko pulo-9 kovos. Vyrų grupės lentelėje ketvirtfinalio kovose vietas pusfinaliuose iškovojo P. Labutis, M. Gedvygas, P. Giedraitis ir J. Bauža.

Moterų grupėje staigmena tapo T. Vaitkienės nepatekimas tarp medalininkių. Ji iš karto pralaimėjo U. Štarkaitei ir A. Ratnikaitei ir turėjo pasitraukti iš tolesnės kovos. Po ilgų ir varginančių susitikimų į šios grupės pusfinalius pateko S. Milišauskaitė, A. Jarušauskaitė, L. Prielaidaitė ir A. Mikulėnaitė. Veteranų grupėje iki pusfinalių prasibrovė Ž. Cemnolonskis, G. Danilevičius, G. Sulžickas ir D. Parnarauskas.

Vyrų grupės pusfinaliuose kova virė tarp J. Baužos ir P. Giedraičio, kuriam tik kontrolinėje partijoje pavyko patekti į finalą. Kitame pusfinalyje P. Labutis įveikė M. Gedvygą rezultatu 9:2. Moterų pusfinaliuose atkakli dvikova vyko tarp A. Mikulėnaitės ir A. Jarušauskaitės. Šio susitikimo nugalėtoja taip pat buvo aiški tik po kontrolinės partijos, kurioje pergalę išplėšė A. Jarušauskaitė. Kitame pusfinalyje S. Milišauskaitė rezultatu 7:4 laimėjo prieš L. Prielaidaitę. Veteranų grupės pusfinaliuose Ž. Cemnolonskis nesunkiai įrodė savo pranašumą prieš G. Danilevičių rezultatu 7:1, D. Parnarauskas 7:4 įveikė G Sulžicką.

Finalo susitikimuose P. Labučiui pavyko iškovoti ketvirtą taurę ir tapti absoliučiu čempionu visose rungtyse. Jis prieš P. Giedraitį laimėjo 9:3.

Moterų grupėje po įtempto pusfinalio A. Jarušauskaitė atsigavo ir S. Milišauskaitę ji įveikė rezultatu 7:2.

Veteranų grupės finale D. Parnarauskui nepavyko sukliudyti Ž. Cemnolonskiui iškovoti trečią čempionato taurę (7:5).

Taip pat buvo išsiaiškintas ir pirmą kartą šiame čempionate kartu pulo-9 disciplinoje žaidusių neįgaliųjų vežimėliuose čempionas. Jo vardą iškovojo M. Suchanovas, antras liko V. Žilys, treti buvo M. Žvilauskas ir R. Radzevičius.

Po pirmą kartą tokiu mastu vykdyto renginio, tikimasi panašų formatą išlaikyti ir kitais metais. Lietuvos pulo federacijos teigimu, tokio tipo renginys pasiteisino ir galima galvoti ir apie ateities perspektyvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją