V. Lendelis, kurį treniruoja Dmitrijus Leopoldas, gavo 22 baudos taškus. Antrą vietą užėmė lenkas Rafalas Sarneckis (23 b. tšk.), o trečią – britas Matthew Rotherhamas (24 b. tšk.). Svajūnas Jonauskas (60 b. tšk.) tarp 12-os dalyvių liko devintas. Du dviratininkai varžybų nebaigė.

V. Lendelis penktadienį sprinto lenktynėse užėmė trečią vietą. Vasilijus atrankoje V. Lendelis pasirodė geriausiai. Jis 200 m distanciją iš eigos įveikė per 10,254 sek. Lietuvos dviratininkas laimėjo pirmojo etapo pirmąjį važiavimą, pusfinalyje 0-2 pralaimėjo būsimam rungties nugalėtojui R. Sarneckiui, o kovoje dėl trečios vietos 2-1 įveikė prancūzą Charlie Conordą.

S. Jonauskas atrankoje buvo 11-as (10,752 sek.), o pirmojo etapo antrame važiavime finišavo antras ir nepateko į pusfinalį. Svajūnas šešių ratų paguodos lenktynėse buvo septintas.

Likusios šešios rungtys vyko šeštadienį.

Antrosios rungties – keirino – pirmajame važiavime V. Lendelis finišavo ketvirtas, o S. Jonauskas – penktas.

Trečiojoje rungtyje – 6 ratų (1,5 km) lenktynėse V. Lendelis užėmė taip pat ketvirtas, o S. Jonauskas – taip pat penktas.

Ketvirtosios rungties – keirino – antrajame važiavime Vasilijus užėmė pirmą, o Svajūnas – penktą vietas.

Penktojoje rungtyje – atkrintamosiose lenktynėse – V. Lendelis buvo šeštas, o S. Jonauskas – dešimtas.

Šeštosios rungties – keirino – antrajame važiavime Vasilijus buvo pirmas, o pirmajame važiavime Svajūnas užėmė penktą vietą.

Septintojoje rungtyje – 3 ratų (750 m) lenktynėse – dviratininkai startavo pagal vietas bendrojoje įskaitoje. Starte varžybų dalyviai nuo silpniausio iki stipriausio išsirikiavo kas penki metrai. V. Lendelis startavo aštuntas (trečias nuo galo), o S. Jonauskas – antras. Vasilijus finišavo antras. Jis į priekį praleido tik Prancūzijos atstovą Thomasą Copponį. Svajūnas liko aštuntas.

Pirmajame šių varžybų etape Mančesteryje (Didžioji Britanija) V. Lendelis sprinto daugiakovėje tarp 12-os dalyvių buvo antras, o S. Jonauskas – aštuntas.

* * *

Grenchene (Šveicarija) vykusių Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) pirmos kategorijos treko varžybų moterų daugiakovėje Olivija Baleišytė (118 tšk.) užėmė ketvirtą vietą, o Aušrinė Trebaitė (75 tšk.) tarp 24 dalyvių buvo aštunta.

Nugalėjo britė Emily Nelson (159 tšk.). Antrą vietą užėmė taip pat britė Ellie Dickinson (141 tšk.), o trečią – kanadietė Stephanie Roorda (138 tšk.).

18-metė O. Baleišytė skrečo rungtyje buvo trečia, tempo lenktynėse – penkta, o atkrintamosiose lenktynėse – antra. 28-erių metų A. Trebaitė šiose rungtyse užėmė atitinkamai 12-ą, 10-ą ir 4-ą vietas. Po trijų rungčių Olivija buvo antra. Ją nuo lyderės E. Nelson skyrė aštuoni taškai. Aušrinė prieš paskutinę rungtį buvo aštunta. Grupinėse lenktynėse su tarpiniais finišais O. Baleišytė pelnė 12 taškų ir galutinėje įskaitoje nukrito į ketvirtą vietą. A. Trebaitė paskutinėje rungtyje pelnė tašką ir išliko aštunta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)