Žuvusių kūnai į stadioną buvo atgabenti tiesiai iš Kolumbijos, o pagerbimo ceremonijoje dalyvavo ir Brazilijos prezidentas Michelis Temeris. Atiduoti pagarbą žuvusiems nesutrukdė ir pliaupęs lietus.

Chapeco miesto meras Luciano Buligonas, pradėdamas savo kalbą, lietų prilygino Dievo ašaroms.

„Siaubingas jausmas stebėti ir žinoti, kad mano sūnus į stadioną įžengs būdamas karste“, – ašarojo žuvusio komandos vartininko Marcoso Danilo Padilhos mama Ilaide.

Pagarbą „Chapecoense“ klubui šeštadienį atidavė visų pasaulio nacionalinių lygų atstovai – prieš kiekvienas rungtynes žuvusiųjų atminimui buvo skirtos tylos minutės.

Aviakatastrofa, kurios metu žuvo 71 lėktuvo keleiviai, įvyko ankstų antradienio rytą Lietuvos laiku. Lėktuve, kuris iš San Paulo skrido į Medeljiną, buvo brazilų „Chapecoense“ futbolo komanda, skridusi žaisti Pietų Amerikos taurės finalo rungtynių su vietos „Atletico Nacional“ ekipa.

Ketvirtadienį atsakingi Kolumbijos pareigūnai patvirtino, kad lėktuvo bakuose aviakatastrofos metu nebebuvo degalų.

Anot jo, būtent degalų stygius šiuo metu ir yra laikomas pagrindine katastrofos priežastimi, tačiau tiriamos ir kitos aplinkybės. Bolivijos „Lamia“ kompanijai priklausantis lėktuvas nukrito likus vos 17 kilometrų iki „Jose Maria Cordova de Rionegro“ oro uosto, kuris aptarnauja Medeljiną.

Iš 81 keleivio gyvi liko vos šeši – 3 futbolininkai, 2 įgulos nariai ir vienas žurnalistas. Prieš pat kelionę jos atsisakė 4 asmenys – Čapeko miesto meras, kitas politikas, vienas iš „Chapecoense“ klubo vadovų ir žurnalistas.

Žuvusių futbolininkų pagerbimas Barselonoje
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)