Abi ekipos turėjo naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku žaisti turnyro finalo pirmas rungtynes. Atsakomas mačas turėjo vykti Brazilijoje.



Brazilijos futbolo federacija pasiūlė Pietų Amerikos taurę skirti ir nugalėtojomis laikyti abi komandas.

Į Medeliną skirdęs lėktuvas su brazilų futbolininkais pateko į katastrofą. Įvairių šaltinių duomenimis, gyvi liko nuo 5 iki 13 žmonių, tarp jų – 3 futbolininkai.

Netrukus po tragedijos socialiniuose tinkluose pasirodė įvairios spekuliacijos dėl tolesnio turnyro likimo. Pats klubas „Atletico Nacional“ solidarizavosi su katastrofą patyrusiu „Chapecoense“ klubu, savo socialiniame tinklo „Twitter“ profilyje paskelbdamas itin jautrią žinutę.

„Pietų Amerikos tragedija. Keliavo dėl savo svajonės, išvyko kaip legendos“, – tragedija pasibaigusį „Chapecoense“ skrydį kovoti dėl titulo apibūdino kolumbiečiai.

„Chapecoense“ klubas Brazilijos Santa Katarinos valstijoje įkurtas 1973-iais. Elitiniame Brazilijos futbolo čempionate jis žaidė trečią sezoną iš eilės, 2015-ais finišavo 14-as. Šiais metais, čempionatui artėjant prie pabaigos, „Chapecoense“ užėmė 9-ą vietą čempionate, likus turui iki jo finišo.

Komandos vadovybė didžiavosi faktu, kad klubas puikiai susitvarkė su šalies futbolą purčiusia finansine krize ir tarp visų Brazilijos čempionato ekipų turi mažiausias skolas, nors komandos žaidėjų atlyginimai taip pat buvo vieni iš mažiausių čempionate. Nepaisant to, klubas sugebėjo prasibrauti į Pietų Amerikos taurės finalą, ką padarė pirmą kartą per savo istoriją.

Pusfinalyje „Chapecoense“ dviejų rungtynių serijoje sugebėjo eliminuoti galingą „San Lorenzo“ komandą iš Argentinos – pirmą mačą komandos sužaidė 1:1, o antras baigėsi be įvarčių 0:0.

Que essa seja a última imagem dos nosso guerreiros.#ForçaChape pic.twitter.com/Q1ZxF5h4sV
— Chapecoense (@ChapecoenseReal) November 29, 2016

Nukritus lėktuvui žuvo 75 iš 81 lėktuvu keliavusių žmonių. Išgyventi pavyko trims futbolininkams, tačiau kai kurių iš jų sveikatos būklė – kritinė.

Antes da viagem para a Colômbia, o zagueiro Filipe Machado, da Chapecoense, gravou vídeo no Instagram. #ForcaChape pic.twitter.com/k6dWI2rA9v
— Jornal O Globo (@JornalOGlobo) November 29, 2016

Buvę žaidėjai gedi klubo drabužinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)