Grandioziniame mišrių kovos menų „Bushido Hero's“ turnyre žiūrovai išvydo net 14 kovų, kuriose susirėmė sportininkai iš devynių šalių: Lietuvos, Lenkijos, Indijos, Olandijos, Vokietijos, Japonijos, Kipro ir Portugalijos.

Dukart per vakarą jėgas tarpusavyje išbandė ir lietuviai: Herkus Lukošiūnas pranoko Mindaugą Narauską, o Valdemaras Kulda itin atkaklioje akistatoje po pratęsimo įveikė Karolį Liukaitį.

Likusiose 12-oje kovų Lietuvos sportininkai ringe stojo prieš svečius, prieš kuriuos tiesiog dominavo: buvo patirtas vos vienas pralaimėjimas, o vienoje kovoje užfiksuotos lygiosios.

Penkerius metus laukęs revanšą pasiekė Ignas Barysas, įspūdingu nokautu per 20 sek. nukovęs japoną, o Sergejus Maslobojevas per pusantro raundo susitvarkė su Portugalijos atstovu.

Vakarą vainikavo itin intriguojanti dvikova dėl čempiono diržo, kurioje kumščiais ir kojomis mosikavo Julius Mocka bei Vladimiras Tokas. Svečias iš Vokietijos degė noru pasiekti revanšą už skaudų pralaimėjimą kovo mėnesį, bet teisėjai pergalę vėl skyrė lietuviui.

„KOK World GP 2016“ turnyro rezultatai:

Atidarymo kovos

Pawelas Dawidziukas (Lenkija) – Mantas Kondratavičius (Lietuva) – iki 75 kg, 3x2 min., pagal KOK taisykles

Pirmoje vakaro kovoje publiką agresyviais judesiais išjudinęs lietuvis antrame raunde dukart parbloškė varžovą ant žemės. Nors šiam ir pavyko pakilti nuo grindų, visos kovos atlaikyti Lenkijos kovotojui nepavyko – smūgių krušą paleidęs M. Kondratavičius laimėjo nokautu.

Dawidas Mirkowskis (Lenkija) – Ričardas Kulis (Lietuva) – iki 81 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Į ringą Lietuvos atstovas žengė savo sąskaitoje dar neturėdamas nė vieno pralaimėjimo, tačiau jau nuo pirmų akimirkų jam teko pajusti lenko smūgių jėgą. „Ryčka, Ryčka“ skandavusi publika įpūtė R. Kuliui energijos, su kuria jis trečiame raunde kilo į lemiamą ataką. Visgi to neužteko – po vienbalsio teisėjų sprendimo lietuviui teko patirti pirmosios nesėkmės kartėlį.

Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Herkus Lukošiūnas (Lietuva) – iki 71 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Pirmąją lietuvių kaktomušą aktyviau pradėjo H. Lukošiūnas, bet antrame raunde kova išsilygino. Tačiau kovotojų pasyvumu ne itin patenkinti buvo žiūrovai, kurie šiuos ėmė raginti imtis agresyvesnių veiksmų. Prašymas buvo išgirstas. Skambant dvikovos pabaigą skelbiančiam gongui H. Lukošiūnas kluptelėjo, bet tai laimėti nesutrukdė – pergalę teisėjai jam skyrė vienbalsiai. Tuo metu M. Narauskui tai buvo pirmasis karjeros pralaimėjimas.

Pirmoji turnyro dalis

Arturas Baradynas (Lenkija) – Martynas Jasiūnas (Lietuva) – iki 71 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

19-metis lietuvis iškart perėmė iniciatyvą į savo rankas, be to, jį aktyviai palaikė ir skatino arenoje susirinkę gerbėjai. Antro raundo pradžioje abu kovotojai apsikeitė galingų smūgių krušomis, o M. Jasiūnas taip spyrė varžovui į veidą, kad šiam iš burnos iškrito kapa. Lietuvis lemiamame raunde kiek sunkiau gaudė kvapą, o tuo pasinaudojęs A. Baradynas paleido nemažą smūgių salvę. Bet prastas finišas nesutrukdė M. Jasiūnui triumfuoti.

Tycho Brakelis (Olandija) – Darius Minkevičius (Lietuva) – iki 85 kg, 2x5 min., pagal MMA taisykles

„Varžovas geras, bet ne mano lygio“, – svėrimo procedūros metu pareiškė svečias iš Olandijos. Jis prieš sukertant rankomis paleido kelias replikas į D. Minkevičiaus daržą, tačiau jau iškart turėjo gaudyti lietuvio smūgius. Pirmo raundo pabaigoje T. Brakelis pakibo ant virvių ir vos nešlėkė iš ringo. „Lietuva, Lietuva“ skandavę sirgaliai suteikė D. Minkevičiui papildomos energijos, kurios vedamas jis pasileido į kontrataką – atliko įspūdingą smūgių krūšą ir nokautu parbloškė varžovą.

Gurdeepas Singhas (Indija/Vokietija) – Deividas Danyla (Lietuva) – iki 67 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Iš Indijos kilęs, bet Vokietijai atstovaujantis G. Singhas dėl savo kūno sudėjimo sukėlė žiūrovų šypsenas, tačiau net ir prasileisdamas galingus smūgius sėkmingai atsilaikė pirmąjį raundą. Antrajame D. Danyla ir toliau atakavo, tačiau įsidrąsinęs varžovas vis atsakydavo tuo pačiu. Nors nokautuoti svečio nepavyko, pergalę teisėjai lietuviui skyrė vienbalsiai.

Martha Vensonas (Olandija) – Matas Stebuliauskas (Lietuva) – iki 77 kg, 2x5 min, pagal MMA taisykles

Prabėgus vos minutei lietuvis porą kartų susvyravo ir vos išsilaikė ant kojų, bet kiek atsikvėpęs jis pagriovė olandą ant žemės. Visgi laužimo veiksmo atlikti nepavyko, o sugrįžus į statinę kovą, varžovas vėl vieną po kito siuntė smūgius tiesiai M. Stebuliauskui į veidą. Kruvinu veidu lietuvis atrodė pavargęs, tačiau įspūdingu kaklo laužimo veiksmu sugebėjo laimėti kovą.

Maratas Aliašabovas (Rusija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva) – virš 93 kg, 2x5 min., pagal MMA taisykles

114 kg sveriantis lietuvis prieš 112 kg svorio rusą. Įspūdingo stoto galiūnų kovoje nuo pat pradžių iki pabaigos didesnės persvaros neįrodė nei vienas. Imtis ryžtingesnių veiksmų kovotojus skatino ir teisėjas. Iki dvikovos pabaigos likus šiek tiek daugiau nei minutei rusas krito ant kelių, o proga pasinaudojęs lietuvis čiupo jį už kaklo. Visgi smaugiamas varžovas atsilaikė iki finalinio gongo, o teisėjai paskelbė apie lygiąsias.

Kenichi Ito (Japonija) – Ignas Barysas (Lietuva) – iki 68 kg, 2x5 min., pagal MMA taisykles

Kerštas – vienintelė mintis, kuri sukosi lietuvio galvoje. Ir tai jis įrodė vos tik žengęs į ringą: pargriovęs varžovą ir paleidęs įspūdingą smūgių krušą laimėjo nokautu vos per 20 sek. I. Barysas visų sirgalių džiaugsmui svečiui iš Japonijos atkeršijo už pralaimėjimą prieš penkerius metus.

Antroji turnyro dalis

Mansouras Yaqubi (Olandija, Afganistanas) – Igoris Osininas (Lietuva) – iki 65 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Svarbiausių vakaro kovų etapą pradėjo atkakli lietuvio ir afgano akistata. Galingais smūgiais vienas kitą „apdovanojo“ abu kovotojai, bet antrame raunde I. Osininas pamažu ėmė įrodinėti savo pranašumą. Paskutines 3 min. ringe ir toliau dominavo lietuvis, kuriam teisėjai pergalę skyrė vienbalsiai. Ringą, lydimas aplodismentų, I. Osininas paliko kaip reikiant šlubuodamas.

Georgios Kostanidis (Kipras) – Tadas Jonkus (Lietuva) – iki 71 kg, iki 3x3 min., pagal KOK taisykles

Energingoje kovoje susirinkusiems žiūrovams gausybę smūgių padovanojo abu sportininkai, tačiau pirmame raunde taiklesnis buvo Lietuvos atstovas. Antrame raunde T. Jonkaus pajėgumas ėmė ryškėti, o trečiajame jis dar labiau daužė varžovą. Klausimų, kuris buvo stipresnis, nekilo ir teisėjams – pergalė mūsiškiui skirta vienbalsiai.

Karolis Liukaitis (Lietuva) – Valdemaras Kulda (Lietuva) – iki 85 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Antroji lietuviškoji kaktomuša kaip reikiant apšildė publiką prieš dvi laukiamiausias vakaro dvikovas. Prieš kvapą sugniaužusius žiūrovus pralaimėti nenorėjo nė vienas, todėl nevengė leistis į kontratakas. Teisėjams apsispręsti trijų raundų neužteko, todėl gerbėjai galėjo mėgautis papildoma 3 min. doze. Papildomame raunde V. Kulda paleido ne vieną smūgį tiesiai K. Liukaičiui į veidą, o tai ir lėmė teisėjų, pergalę jam skyrusių vienbalsiai, nuolankumą.

Bruno Susano (Portugalija) – Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – iki 93 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Vieną geriausių Lietuvos kovotojų į ringą išlydėjo ant scenos repavęs Ironvytas. Kroatą turnyro išvakarėse pakeitęs svečias iš Portugalijos gana sėkmingai atsilaikė pirmąją raundą, tačiau tai tik dar labiau supykdė S. Maslobojevą. „Kuvalda“ susvyravusį B. Susano „apdovanojo“ įspūdinga smūgių kruša, kurią nutraukti teko teisėjui. Įsitikinęs, kad portugalas nebegali tęsti kovos, jis techniniu nokautu pergalę įteikė lietuviui.

Vladimiras Tokas (Vokietija) – Julius Mocka (Lietuva) – virš 93 kg, 5x3 min., pagal KOK taisykles

Kovą dėl čempiono diržo geriau pradėjęs J. Mocka ypač gera smūgių tiek rankomis, tiek kojomis serija užbaigė antrąjį raundą. Ketvirtojo pabaigoje lietuvis suklupo ant kelių, bet prieš tai sugebėjo V. Tokui prakirsti antakį. Bėgantį kraują nuvalyti teko teisėjui. „Mocka, Mocka“ palaikė žiūrovai, o susikibę kovotojai vos neišvirto iš ringo. Po penkių raundų kovos rezultatu 2:1 kovo mėnesį laimėtą čempiono diržą apgynė J. Mocka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)