Grandioziniame mišrių kovos menų „Bushido Hero's“ turnyre žiūrovai išvys net 14 kovų, kuriose susirems sportininkai iš devynių šalių: Lietuvos, Lenkijos, Indijos, Olandijos, Vokietijos, Japonijos, Kipro ir Portugalijos.

Dukart per vakarą jėgas tarpusavyje išbandys ir lietuviai: ringe susikaus Mindaugas Narauskas ir Herkus Lukošiunas bei Karolis Liukaitis ir Valdemaras Kulda.

„Turiu ganėtinai platų arsenalą, kuriame – įvairiausi smūgiai. Dabar esu pačiame savo formos pike, todėl arsenalas bus išnaudotas tikrai neblogai. O specialios taktikos neruošiau“, – prieš lietuvišką kaktomušą savo jėgomis pasitikėjo K. Liukaitis.

„O aš ruošiausi kitaip, – prisipažino V. Kulda. – Kad turėčiau daugiau galimybių jį nugalėti, viską reikėjo pradėti iš naujo – beveik nuo pagrindų. Pamatysite tikrai gerą kovą.“

Trys Lietuvos kovotojai likus vos dienai iki turnyro sužinojo, kad pasikeitė jų varžovai. Pokyčiams greičiausiai pasiruošti turės Mantas Kodratavičius, į ringą lipsiantis pirmasis. Jo varžovu bus ne latvis, o svečias iš Lenkijos Pawelas Dawidziukas.

Sunkiasvorių dvikovoje pagal MMA taisykles 114 kg sveriantis Tomas Pakutinskas kovos prieš pora kilogramų lengvesnį Maratą Aliašabovą iš Rusijos, kuris ringe pakeis savo tautietį Dimitrijų Zabalotnijų.

Tokią pačią naujieną išgirdo ir vienas geriausių šalies bušido meistrų Sergejus Maslobojevas. Bet 29-erių klaipėdiečio iš vėžių tai neišmušė. Priešingai, savo pasisakymu jis suintrigavo žiūrovus.

„Planas buvo vienoks, dabar jis – visai kitoks. Bus avantiūra, bet tikiuosi, kad visi žiūrovai pamatys tai, ko dar nėra matę. Ruošiausi ypatingai agresyviai ir lygiai taip pat jaučiausi, todėl tikiuosi, kad ringe niekas nepasikeis“, – rimtą žinutę portugalui Bruno Susano pasiuntė „Kuvalda“.

Bet ant svarstyklių skambiais pareiškimais svaidėsi ne tik lietuviai. Pagal MMA taisykles kovosiantis olandas Tycho Brakelis pozuodamas prieš fotografus į akis Dariui Minkevičiui žvelgė itin grėsmingu žvilgsniu, be to, pareiškė: „Varžovas geras, bet ne mano lygio“.

„Bus dar viena pergalė“, – prieš perduodant žodį D. Minkevičiui, juokdamiesi replikavo jo kolegos.

„Ruošėmės labai daug – darėme dvi treniruotes per dieną, todėl pasiruošimas buvo tikrai aukšto lygio“, – būsimo varžovo nė kiek neišsigando lietuvis.

Vakarą vainikuos itin intriguojanti dvikova dėl čempiono diržo, kurioje kumščiais ir kojomis mosikuos Julius Mocka bei Vladimiras Tokas. Svečias iš Vokietijos prieš kovą buvo itin agresyvus, nes degė noru pasiekti revanšą už skaudų pralaimėjimą kovo mėnesį.

Tąkart „Siemens“ arenoje vokietis sugebėjo iškovoti papildomą raundą, bet jame jau buvo toks pavargęs, kad net nepuolamas vos nesusmuko ant grindų. Daugiau jėgų išsaugojęs J. Mocka pelnytai užsijuosė čempiono diržą.

„Tikiuosi, kad varžovas negriuvinės ir nebėgios po ringą kaip viščiukas“, – įsiutusi veidu pareiškė V. Tokas.

„Jis gal turi kokių problemų namuose – nesuprantu, ko jis toks piktas, – sportininkus ir žurnalistus prajuokino lietuvis. – Visų pirma ne aš ringe be jėgų griuvinėjau, o jis. Taip kad jam reikėtų pasitempti, o ne man. Aš laimėjau, tą žinau ir tai kartosiu.“

„KOK World GP 2016“ turnyro tvarkaraštis:

Atidarymo kovos – nuo 18:45 val.

Pawelas Dawidziukas (Lenkija) – Mantas Kondratavičius (Lietuva) – iki 75 kg, 3x2 min., pagal KOK taisykles

Dawidas Mirkowskis (Lenkija) – Ričardas Kulis (Lietuva) – iki 81 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Herkus Lukošiūnas (Lietuva) – iki 71 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Pirmoji turnyro dalis – nuo 19:30 val.

Arturas Baradynas (Lenkija) – Martynas Jasiūnas (Lietuva) – iki 71 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Tycho Brakelis (Olandija) – Darius Minkevičius (Lietuva) – iki 85 kg, 2x5 min., pagal MMA taisykles

Gurdeepas Singhas (Indija/Vokietija) – Deividas Danyla (Lietuva) – iki 67 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Martha Vensonas (Olandija) – Matas Stebuliauskas (Lietuva) – iki 77 kg, 2x5 min, pagal MMA taisykles

Maratas Aliašabovas (Rusija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva) – virš 93 kg, 2x5 min., pagal MMA taisykles

Kenichi Ito (Japonija) – Ignas Barysas (Lietuva) – iki 68 kg, 2x5 min., pagal MMA taisykles

Antroji turnyro dalis – nuo 22 val.

Mansouras Yaqubi (Olandija, Afganistanas) – Igoris Osininas (Lietuva) – iki 65 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Georgios Kostanidis (Kipras) – Tadas Jonkus (Lietuva) – iki 71 kg, iki 3x3 min., pagal KOK taisykles

Karolis Liukaitis (Lietuva) – Valdemaras Kulda (Lietuva) – iki 85 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Bruno Susano (Portugalija) – Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – iki 93 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Vladimiras Tokas (Vokietija) – Julius Mocka (Lietuva) – virš 93 kg, 5x3 min., pagal KOK taisykles

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)