Nerijus Valskis

Gimė: 1987-08-04, Klaipėdoje.
Amžius: 29 metai
Pozicija: Puolėjas/Saugas
Statistika rinktinėje: 11 rungtynių, 1 įvartis
Klubas: FK „Trakai“
Ankstesni klubai: Vilniaus „Žalgiris“, Vilniaus „Polonija“, „Kauno Jėgėriai“, FK „Šilutė“, FBK „Kaunas“, FK „Smorgon“ (Baltarusija), Liepojos „Metalurgs“ (Latvija), FK „Minsk“ (Baltarusija), Marijampolės „Sūduva“, Krajovos „Universitatea“ (Rumunija), Suvalkų „Wigry“ (Lenkija).

2016 metų statistika

Rinktinėje: 7 rungtynės (466 min., 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas);
Klube: FK „Trakai“ (Lietuva) - 30 rungtynių, 16 įvarčių, 10 rezultatyvių perdavimų.

Kretingos sporto mokykloje futbolo pagrindus įgijęs N. Valskis karjerą pradėjo ne reprezentacinėje Klaipėdos regiono komandoje „Atlante“, o gerokai toliau sostinėje – 18 metų jis debiutavo šalies čempionate „Žalgirio“ gretose. Vėliau N. Valskis ilgai migravo Vladimiro Romanovo remiamų klubų piramidėje, FBK „Kaunu“ netgi žaidė antrajame divizone.

Sakoma, jog futbolininkų brandos laikotarpis prasideda nuo 25 metų. Šią teoriją tarsi patvirtino N. Valskis – jis geriausiai atsiskleidė 25-erių, kai 2012 m. sezone pažįstamo trenerio Dariaus Gvildžio buvo pakviestas į „Sūduvą“. Iki tol geriau jis buvo žinomas kaip techniškas ir greitas atakuojantis saugas, tačiau 2013-ųjų sezone jis atskleidė savo snaiperio sugebėjimus – įmušė net 27 įvarčius, tapo rezultatyviausiu lygos žaidėju ir buvo pakviestas į šalies rinktinę.

Paragavęs nelengvos legionieriaus duonos Rumunijoje ir Lenkijoje, N. Valskis pernai grįžo į Lietuvą ir šį kartą pasirinko „Trakų“ ekipą. Senosios sostinės „riterių“ gretose jis vėl priminė apie save, bet turbūt nedaugelis tikėjo, jog N. Valskis taps viena iš pastovių figūrų Edgaro Jankausko vadovaujamos rinktinės atakos schemose.

Šią poziciją jam padėjo išsikovoti sėkmingas žaidimas vasarą Baltijos taurės varžybose bei šio sezono „SMSCredit.lt A lygoje“. Rudenį jis pelnė įvarčius šešeriose rungtynėse iš eilės ir yra pirmas čempionate pagal pagrindinę puolimo statistiką (įvartis + rezultatyvus perdavimas).

Tiesa, kovoje dėl rezultatyviausio titulo likus dviems turams jis nusileidžia čempiono „Žalgirio“ pagrindiniam snaiperiui Andrija Kaludžerovičiui. „Kiekvieno sportininko prigimtis yra būti geriausiu. Aš ne išimtis – visada noriu būti pirmas“, – apie šią dvikovą yra sakęs N. Valskis.

Geriausio Lietuvos futbolininko rinkimų platformą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)