Jose vilniečiai 3-1 (25:20, 25:15, 21:25, 25:20) įveikė Limbažių MSG ekipą, 3-1 (25:19, 28:30, 25:16, 25:21) nugalėjo Uozuolniekų „Poliurs“ klubą, bet 1-3 (26:24, 21:25, 22:25, 19:25) pralaimėjo Ventspilio „Ventspils“ komandai ir turnyre užėmė antrą vietą.

Taurės nugalėtojais tapo „Poliurs“ tinklininkai, o naudingiausiu žaidėju „Flamingo Volley-SM Tauras“ gretose išrinktas puolėjas Robertas Juchnevičius.

Nepaisant gero rezultato ir naudingos varžybų praktikos, vilniečiai turnyre patyrė ir nuostolių, nes traumas gavo du žaidėjai. Šeštadienį Domantui Katinui įplyšo raiščiai, kai jis nesėkmingai nusileido ant į lietuvių pusę atskriejusio Limbažių MSG puolėjo pėdos. Sekmadienį aikštelėje Artūras Vasiljevas susidūrė su Andriumi Gaidžiu ir, stipriai susimušęs blauzdą, nebegalėjo tęsti pasirodymo.

„Šeštadienį po 450 kilometrų kelionės žaidėme su Limbažių MSG. Mūsų žaidimo kokybė, atsižvelgiant į aplinkybes, nebuvo stebuklinga, bet jos užteko pergalei, nors latvių jaunimas tikrai puikiai priešinosi.

Sekmadienį rungtynėse prieš Ventspilio komandą startavo jungiantis Martinas Osipenka, libero Tomas Gavrilovas, priėmėjai Andrius Gaidys ir Aleksandras Šklianko, opozitas Valdas Listanskis, centro blokuotojai Jonas Rakickas ir Karolis Rimkus.

"Flamingo Volley SM Tauro“ tinklininkai

Pirmą setą laimėjome, antrą galėjome laimėti, bet patys atidavėme varžovams seto pabaigą. Vėliau opozitą Valdą Listanskį pakeitė Artūras Vasiljevas, bandėme žaisti su dviem jungiančiais, bet Artūrui susižeidus, teko vėl sugrįžti prie pradinės sudėties ir rungtynes pralaimėjome“, – apie turnyrą pasakojo komandos vadovas Vasilijus Burakinskis.

Paskutinėse rungtynėse vilniečiai vėl ieškojo optimalios sudėties ir leido pasireikšti visiems žaidėjams.

„Mače su „Poliurs“ į aikštelę išleidau jungiantį žaidėją Dmitrijų Šlominą, priėmėjus Artūrą Vincelovičių ir Robertą Juchnevičių, opozitą Martyną Miliuką, centro blokuotojus Joną Rakicką su Karoliu Rimkumi ir libero Andrių Gaidį bei Tomą Gavrilovą.

Pirmą setą laimėjome, antrame pirmavome 18:13 ir sumažinome apsukas, todėl latviai mus prisivijo ir išlygino rezultatą. Vėliau vyko lygus žaidimas, abi komandos turėjo ne vieną progą laimėti setą, bet jis galų gale baigėsi 30:28 varžovų naudai. Likusius du setus laimėjome“, - kalbėjo V. Burakinskis.

Komandos vadovas taip pat akcentavo, kad turnyras buvo labai naudingas, nes padėjo išgryninti, kas turėtų žaisti starto sudėtyje artimiausiose varžybose. Pati komanda ūgtelėjo, paskutiniame mače žaidėjai pradėjo varžytis gerokai brandžiau ir solidžiau. V. Burakinskio nuomone, yra judama teisinga linkme, o sezono metu tikimasi dar patobulėti, nes rezervų yra.

Šiuo turnyru „Flamingo Volley-SM Tauras“ baigė savo pasiruošimo sezonui ciklą ir jau šį šeštadienį 18.00 val. Vilniuje startuos oficialiose varžybose – LTF Supertaurėje. Pirmą kartą į jas patekę vilniečiai susitiks su praėjusio sezono LTF Didžiosios taurės nugalėtojais Šiaulių „Elgos-Master Idea“ tinklininkais.

Naudingiausi „Ventspilio naftos terminalo taurės“ žaidėjai:

Armandas Abolinis (Ozolniekų „Poliurs“);
Robertas Juchnevičius (Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauras“);
Andis Maksimovas (Venstpilio „VK Ventspils“);
Atvaras Ozolinis (Limbažių „MSG“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją