Turnyre triumfavo Lietuvos čempionė Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauro“ komanda. Ji 3:0 nugalėjo šeimininkę Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ ekipą, 2:1 pranoko Uozuolniekų „Poliurs-Ozolnieki“ (Latvija) klubą ir 1:2 nusileido Kuldygos ASK (Latvija) tinklininkams.
Antrą vietą užėmė Šiaulių klubas, kuris 2:1 nugalėjo Uozuolniekų ekipą ir 3:0 - ASK komandą.

Turnyras vyko skaičiuojant laimėtus setus. Vilniečiai surinko 6 taškus, šiauliečiai - 5, „Poliurs-Ozolnieki“ - 4, ASK - 3.
Visos turnyre Šiauliuose dalyvavusios ekipos varžysis ir Baltijos čempionate.

„Pagal šio turnyro rezultatus negalima teigti, kad Baltijos lygoje būsime tarp pajėgiausių komandų. Latvijos ekipose trūko keleto žaidėjų, kurie gerokai pakoreguos jų žaidimą“, - sakė Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis.

Turnyro metu Šiaulių arenoje pirmą kartą buvo išbandyta nauja Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Lietuvos tinklinio federacijai (LTF) padovanota danga, kuri paliko gerą įspūdį visiems varžybų dalyviams.

„Man patinka, kad Šiaulių arena yra ne tik koncertų ar parodų, bet ir sporto erdvė. Ir labai jauki. Anksčiau ant prastos dangos žaisti būdavo liūdna, o dabar jau sportininkams nebereikia savęs stabdyti ar saugotis, norint išvengti galimų pasekmių - lieka tik žaisti“, - mintimis dalinosi V. Burakinskis, pridūręs, kad toks turnyro formatas nebuvo parankus dėl apribotų galimybių paskirstyti krūvį visiems žaidėjams.

V. Burakinskis taip pat apgailestavo, kad Vilniuje panašių sąlygų žaisti „Flamingo Volley-SM Tauro“ komanda neturi.

„Siemens arenai“ esame gerokai per maži, o kitų pritaikytų žiūrovams ir tinkliniui erdvių sostinėje nėra“, - sakė jis.

Likus trims savaitėms iki Baltijos čempionato pradžios, Vilniaus ekipos treneris dar mato daugybę vietų, kur reikia tobulinti žaidimą.

„Turnyro metu išryškėjo keli žaidimo aspektai, kurių tobulinimui bus skiriama daug dėmesio per likusias savaites. Mūsų pagrindinis tikslas šį sezoną yra sukurti komandą, kuri savo žaidimu džiugintų tinklinį ir paplūdimio tinklinį žaidžiančius ir šiuo sportu besidominčius vilniečius. Tam dar privalome tobulėti“, - pabrėžė V. Burakinskis.

Spalio 8-ą dieną Vilniuje „Flamingo Volley-SM Tauro“ ir „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandos kausis dėl Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Supertaurės.

Abi pajėgiausias Lietuvos ekipos prieš šį turnyrą dar ketina išmėginti jėgas su pajėgiomis Latvijos komandomis. Šiauliečiai planuoja sužaisti draugiškas rungtynes su viena iš Baltijos lygoje dalyvausiančių ekipų, o Vilniaus klubas dalyvaus turnyre Ventspilyje.

Po vyrų turnyro įvykusiose draugiškose rungtynėse Lietuvos čempionės Kauno „Kauno“ tinklininkės 3:1 nugalėjo „Babite“ (Latvija) ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją