Šiais metais sulaukėme nuolatinių aukštos klasės neįgaliųjų teniso žaidėjų iš Baltijos šalių, Baltarusijos, Lenkijos, Švedijos, Suomijos ir Ukrainos.

Turnyro organizatorius Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas džiaugiasi sulaukiantis aukšto žaidimo lygio, įvairaus amžiaus žaidėjų, norinčių varžytis šiame tarptautiniame turnyre.

Lietuvos sportininkas Aleksandras Olechnovičius poroje su Graikijos žaidėju Giorgiosu Lazaridžiu laimėjo dvejetų varžybas. Jungtinė Lietuvos ir Graikijos komanda nugalėjo lenkus Piotrą Jaroševskį ir Jerzy Kuliką – 7:5, 6:3.

Turnyre dalyvavo du Lietuvos sportininkai – Vytautas Mateika ir A. Olechnovičius. Burtai lėmė, kad pirmajame raunde jie varžėsi tarpusavyje. V. Mateika nusileido A. Olechnovičiui ir į ketvirtfinalį nepateko.

Vyrų kategorijos vienetų turnyrą laimėjo lenkas P. Jaroševskis, kuris finale rezultatu 6:4, 6:3 įveikė graiką G. Lazaridį.

Moterų kategorijoje dalyvavo 7-ios sportininkės. Vienetų turnyrą laimėjo Ukrainos sportininkė Olena Šyngariova, finale pranokusi Švedijos žaidėją Sanną Klindt. Dvejetų turnyre pirmą vietą užėmė O. Šyngariova ir Natalija Novikova iš Latvijos. Paguodos moterų kategorijos turnyro finale varžėsi sportininke iš Baltarusijos Aliona Serkulskaja ir Latvijos žaidėja Zanete Vasaraudze. Pergalę 6:3, 6:4 šventė baltarusė.

Tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras „Vilnius Open 2016“ vyko daugiafunkciniame sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekse „SEB arena“. Šis kompleksas yra pamėgtas ir negalią turinčių sportininkų. Aplinka puikiai pritaikyta sportuoti ir dalyvauti turnyruose tiek sveikiems, tiek asmenims, turintiems įvairią fizinę negalią. Neįgaliųjų tenisas nereikalauja ypatingo pritaikymo neįgaliems sportininkams. Žaidimas galimas ant įvairios tradicinės dangos, nereikalingos modifikuotos raketės ir kamuoliukai. Pakeista tik viena taisyklė – leidžiami du kamuoliuko atšokimai.

Turnyrą padėjo organizuoti įvairios įmonės ir organizacijos. Vilniaus miesto savivaldybė padėjo organizuoti turnyro dalyvių maitinimą. Dalyvių pervežimu automobilius suteikė „Moller auto“ savanoriai. „Gintarinė vaistinė“ apdovanojo visus prizininkus sveikatą stiprinančiomis ir grožio priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)