Pirmąją čempionato dieną sportininkai startavo mišrių estafečių lenktynėse, kuriose startuoja po dvi moteris ir du vyrus. Lietuviams šios varžybos susiklostė gana sunkiai ir rezultatai buvo kuklesni nei tikėtasi. Jaunimo grupėje Lietuvos kvartetas – Gabrielė Leščinskaitė, Kotryna Vitkūnaitė, Deividas Demkovas ir Šarūnas Jukna – užėmė 9-ąją vietą tarp 11-os startavusių komandų. Nugalėtojais tapo Čekijos komanda, kuri šaudykloje baudos ratų neužsidirbo, tačiau panaudojo 11-a papildomų šovinių. Iš karto po jaunimo, eilė startuoti atėjo suaugusiems. Lietuvos komanda – Natalija Paulauskaitė, Natalija Kočergina, Karolis Dombrovskis ir Tomas Kaukėnas – pasirodė žemiau savo galimybių ribos ir užėmė 12-ąją vietą tarp 14-os komandų, o nugalėjo Suomijos kvartetas su viena iš stipriausių pasaulio biatlonininkių Kaisa Makarainen priešakyje.

Po nesėkmingos pirmosios čempionato dienos, vyrų sprinto ir persekiojimo varžybose iššovė K. Dombrovskis. 10 kilometrų sprinto varžybose šaudykloje tik kartą suklydęs lietuvis užėmė itin aukštą 8-ąją vietą, o kitą dieną vykusiose 12,5 kilometrų persekiojimo lenktynėse šaudykloje suklydęs tris kartus liko tik per plauką nuo medalio ir pakilo 4-ą poziciją. Vyrų sprinto varžybose nugalėtoju tapo slovakas Martinas Otcenas (šaudymas 1+0), distanciją įveikęs per 26 min. 14,9 sek. Persekiojimo lenktynėse vėl triumfavo slovakas, 12,5 kilometro su keturiais šaudymo ruožais (1+1+1+0) įveikęs per 34 min. 26,2 sek.

„Šiam pasaulio čempionatui specialiai nesiruošėme, tai buvo vienas iš pasirengimo žiemai etapų, kaip ir daugeliui kitų sportininkų, tačiau varžybose visada norisi pasirodyti kaip galima geriau ir realizuoti save 100 procentų. Šiuose startuose pagrindiniai mano tikslai buvo taikliai šaudyti ir įveikti visą distanciją tolygiai paskirsčius jėgas. Aišku, tikėjausi su geru šaudymu pakliūti į TOP-10, o po sprinto buvo truputį neramu, nes šalia esantys konkurentai buvo fiziškai šiek tiek stipresni už mane, tad žinojau, kad persekiojime galiu realizuoti save taikliai šaudydamas. Deja, šiek tiek pritrūko iki medalio. Noriu padėkoti visai komandai ir treneriams už didžiulį palaikymą trasoje“, – teigė aukščiausią vietą savo karjeroje pasaulio vasaros čempionatuose pasiekęs Karolis.

Ypatingu greičiu trasoje pasižymėjo kitas Lietuvos atstovas Vytautas Strolia (šaudymas 4+1), kuris vyrų sprinte liko 23-as bei persekiojimo lenktynėse, užfiksavęs trečią geriausią laiką pagal važiavimo greitį, pakilo į 20-ąją vietą (šaudymas 2+1+2+2).

„Iš tikro save pats truputį nustebinau. Žinoma, jaučiau, kad galiu konkuruoti su kitais ir tikėjausi pralaimėti pagal važiavimo greitį trasoje kokią minutę, bet persekiojime viso labo 7 sekundes pralošiau. Pačiam savijauta buvo geresnė sprinto varžybose, bet persekiojime buvo labai geras organizmo atsistatymas po nusileidimų. Tiek žiemą, tiek vasarą stipriausiai jaučiuosi nuokalnėse ir lygumoje, o šis čempionatas tik dar labiau įrodė mano pranašumą šiose distancijos dalyse, tad stengsiuosi ir žiemą išnaudoti savo stipriąsias savybes. Gaila, bet šaudymas pakišo koją kovojant dėl aukščiausių vietų, tačiau klaidas išanalizavau ir stengsiuosi jas iki žiemos pašalinti“, – po varžybų kalbėjo vienas iš greičiausių šio čempionato biatlonininkų.

Tuo tarpu Rokas Suslavičius vyrų sprinte tenkinosi 49-ąją vieta bei pakilo į 46-ąją persekiojimo lenktynėse. Deja, sprinto ir persekiojimo lenktynėse dėl sunkios savijautos po mišrių estafečių varžybų nestartavo vienas iš komandos lyderių Tomas Kaukėnas.

Moterų sprinto varžybose triumfavo olimpinė čempionė iš Ukrainos Olena Pidhrushna, 7,5 kilometro distanciją įveikusi per 22 min. 18 sek. ir šaudykloje suklydusi tik kartą. Sėkmingiausiai iš lietuvių pasirodė Diana Rasimovičiūtė-Bricė (šaudymas 1+1), užėmusi 18-ąją vietą. Kita Lietuvos atstovė Natalija Kočergina po taiklaus šaudymo iš padėties gulint į trasą išvažiavo būdama pirmoje vietoje, tačiau trys netaiklūs šūviai stovint sportininkę nubloškė į galutinę 22-ąją vietą. 10 kilometrų persekiojimo lenktynėse tiesiog dominavo suomė Kaisa Makarainen (1+0+0+0), kuri iš ketvirtosios vietos pakilo į pirmąją ir laimėjo turėdama solidžią persvarą. Sėkmingas Natalijos Kočerginos šaudymas (0+1+1+0) leido jai pagerinti savo starto poziciją trimis vietomis ir finišą lietuvė kirto 19-oje vietoje. Diana Rasimovičiūtė-Bricė persekiojime užėmė 29-ąją vietą.

Jaunimo vaikinų sprinto varžybose geriausiai sekėsi Deividu Demkovui (1+1), kuris užėmė aukštą 13-ąją vietą. Šarūnas Jukna liko 24-as, 0 Artiomas Serdiukovas – 45-as. Persekiojimo lenktynėse D. Demkovas nukrito į 27-ąją, o Šarūnas Jukna į 28-ąją vietas. Abejose lenktynėse triumfavo ukrainietis Anton Mychda.

Jaunimo merginų sprinte Gabrielė Leščinskaitė liko 34-a. Kita lietuvė Kotryna Vitkūnaitė užėmė 36-ąją vietą, o persekiojimo rungtyje pakilo į 31-ąją.

Po šio čempionato A komandos biatlonininkai gavo keletą laisvų dienų, o jau rugsėjo pradžioje startuos Lietuvos čempionate ir iškart po jo keliaus į dar vieną treniruočių stovyklą, kuri vyks kaimynėje Baltarusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją