Lietuviai viršijo į juos sudėtus lūkesčius ir sužaidę geriau, nei leido tikėtis asmeniniai reitingai, net trys rinktinės nariai pateko į finalus, o komandų įskaitoje Lietuva užėmė penktą vietą tarp 21 čempionate dalyvavusios valstybės. Komandų įskaitoje Europos čempionais tapo Suomijos atstovai. Absoliučiu nugalėtoju asmeninėse varžybose tapo Leo Piironenas (Suomija).

Atvirajame divizione Lietuvai atstovavo keturiskart Lietuvos ir dukart Baltijos šalių turo čempionas, Europos 2012 metų čempionato jaunimo bronzos medalio laimėtojas Gabrielius Gricius ir 2016 metų Lietuvos čempionas Mindaugas Pošius (abu iš Vilniaus diskgolfo klubo, VDGK).

Visą čempionatą stabiliai žaidęs, o trečią ir finalinį ratą sužaidęs itin aukštu tūkstantiniu reitingu įvertintus ratus, G. Gricius pasiekė geriausią rezultatą iš lietuvių ir užėmė 38 vietą tarp 85 atviro diviziono dalyvių. Banguotas žaidimas pirmas dvi čempionato dienas neleido M. Pošiui patekti tarp geriausiųjų turnyro žaidėjų. Tačiau M. Pošius „trinktelėjo durimis“ ir trečią turnyro dieną sužaistas tūkstantinio reitingo ratas kilstelėjo jį iš 65 net į 48 poziciją.

Jaunimo iki 19 metų divizione varžėsi dukart Baltijos jūros turo jaunimo čempionas Pranciškus Gricius (VDGK). Jis su švedu Antonu Kapplingu pasidalijo devintąją vietą.

Meistrų (40 metų ir vyresnių) divizione Lietuvai atstovavo Baltijos jūros turo meistrų čempionas Darius Gricius (VDGK). Jis užėmė 13 vietą. Abu šie pasirodymai yra labai aukšti, turint galvoje, kad pagal asmeninius reitingus tarp savo divizionų dalyvių P. Gricius buvo tik šešioliktas, o D. Gricius – dvidešimt penktas.

Komandų įskaitoje, kurioje lemiamą reikšmę turėjo žaidėjų pasirodymai, viršijantys jų asmeninį reitingus, puikiai pasirodė visos Baltijos valstybės. Latvija užėmė antrą vietą, Estija – trečią, o Lietuva – penktą.

Europos diskgolfo čempionate dalyvavo 200 žaidėjų iš 21 valstybės. Iš Baltijos valstybių gausiausia buvo Estijos komanda (13 dalyvių), Latvija delegavo 3 žaidėjus. Per keturias dienas dalyviai sužaidė tris ratus po 18 krepšių, o geriausieji ir 18 krepšių finalus.

Rezultatai:

Atviras divizionas (MPO)

1. Leo Piironen (Suomija) 218 metimų (par -26)
2. Juho Parviainen (Suomija) 219 (par -25)
3. Teemu Nissinen (Suomija) 223 (par -21)
...
38. Gabrielius Gricius (Lietuva) 244 (par E)
...
48. Mindaugas Pošius (Lietuva) 190 (par +7)

Jaunimo iki 19 metų divizionas

1. Väinö Mäkelä (Suomija) 241 (par -3)*
2. Riku Vink (Suomija) 241 (par -3)*
3. Jasper Heino (Suomija) 242 (par -2)
...
9. Pranciškus Gricius (Lietuva) 257 (par +13)

* – nugalėtojas išaiškintas po peržaidimo

Meistrų (40-50 metų amžiaus grupė) divizionas

1. Anders Swaerd (Švedija) 239 (par -5)
2. Kristian Bengtsson (Švedija) 240 (par -4)
3. Jonas Hälleblad (Švedija) 249 (par +5)
...
13. Darius Gricius (Lietuva) 267 (par +23)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)