Rungtynes užtikrinčiau pradėję žalgiriečiai ilgai netruko susikurti pirmosios pavojingos progos. Jau antrąją minutę po gražios perdavimų kombinacijos su Marinu Matošu Andrija Kaludjerovičius liko vienas prieš vartininką Luką Žukauską, tačiau nesugebėjo perkelti per jį šokinėjančio kamuolio.

Varžovai atsakė greitai ir skausmingai. Ginantis Mariui Žaliūkui suklupus vienas su Kirilu Levšinu liko Mamadou Mbodjis. Puolėjas vikriai išvengė žalgiriečio gynybos ir atsilaisvinęs be didesnio pasipriešinimo pasiuntė kamuolį į vartų tinklą bei išvedė savo komandą į priekį – 1:0.

Praleidę įvartį žalgiriečiai užgulė aikštės šeimininkų vartus ir rengė vieną ataką po kitos, o tai atsipirko 18-ąją minutę. Eilinio kampinio metu po Manto Kuklio perdavimo iš pradžių kamuolį lietė Linas Pilibaitis, o laiku išniręs A. Kaludjerovičius užbaigė lietuvio pradėtą darbą ir pasiuntė kamuolį į vartus – 1:1.

Visgi svečiams ilgai džiaugtis lygybe neteko. 23-iąją minutę greitos atakos smaigalyje atsidūręs iš „Žalgirio“ į Uteną nuomos pagrindai persikėlęs Danielis Romanovskis nepagailėjo perdavimo komandos naujokui Jurijui Vereščakui, kuris pelnė antrąjį savo komandos įvartį į Sauliaus Klevinsko ginamus vartus – 2:1.

Teritorinę persvarą ir toliau išlaikę žalgiriečiai neketino atsipalaiduoti. Vos po minutės greito išpuolio metu Jorge‘as Chula skersavo baudos aikštelėje atsilaisvinusiam Linui Pilibaičiui, tačiau rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas smūgiavo netaikliai. Po kelių minučių progos sulaukė ir kartą jau pasižymėjęs A. Kaludjerovičius, tačiau serbo smūgis galva skriejo šalia virpsto.

Nors ilgainiui žaidimo tempas šiek tiek aprimo, bet žalgiriečiai apie save priminė 37-ąją minutę. L. Pilibaičiui perėmus kamuolį aikštės viduryje jis buvo greitai pasiųstas į priekį A. Kaludjerovičiui. Serbas ne tik išvengė priešininkų gynėjų paspęstų nuošalės pinklių, bet ir išsiveržęs vienas prieš vartininką lengvai pelnė antrąjį savo įvartį – 2:2.

42-ąją minutę eilinės žalgiriečių atakos smaigalyje ir vėl atsidūrė A. Kaludjerovičius, tačiau puolėjui nespėjus patogiai susistabdyti šokinėjančio kamuolio, jį sugriebė laiku vartus palikęs L. Žukauskas. Nors vilniečiai dažniausiai net neleido varžovams pagalvoti apie savas atakas ir spaudė juos prie jų pačių vartų, tačiau pirmoji žaidimo dalis pasibaigė lygiu rezultatu.

Antrąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo dar „gyvesniu“ žaidimu. Jau 48-ąją minutę baudos smūgio metu pavojingai šovė Bahrudinas Atajičius, bet šį jo smūgį vartininkas atlaikė. Iškart prie kamuolio prišokęs A. Kaludjerovičius mušė į vartus, bet šoninis teisėjas kėlė nuošalės vėliavėlę. Dar po kelių akimirkų serbo smūgį nuo vartų linijos numušė laiku suskubęs gynėjas.

Ilgai atlaikyti žalgiriečių tiradų priešininkams nepavyko. 51-ąją minutę L. Pilibaitis tolimu smūgiu tiksliai patupdė kamuolį į vartų kampą ir išvedė savo komandą į priekį – 3:2. Tai buvo jau septintasis saugo taiklus šūvis šių metų čempionate.

56-ąją minutę kamuolį prie pat vartų perėmė ir vartininką paguldė dukart jau pasižymėjęs A. Kaludjerovičius. Serbas nepagailėjo perdavimo laisvesniam L. Pilibaičiui, tačiau tai darė itin netiksliai ir prarado ne tik kamuolį, bet ir šimtaprocentinę progą dar vienam įvarčiui.

61-ąją minutę L. Pilibaitis kaip įkaitęs peilis sviestą perrėžė varžovų gynybą, tačiau jo pavojingą smūgį atrėmė L. Žukauskas. Vos po kelių sekundžių buvo blokuotas ir B. Atajičiaus šūvis. 64-ąją minutę greitos atakos smaigalyje atsidūrė J. Chula, bet jo galingą smūgį atrėmė vartininkas.

Tiksint antrojo kėlinio laikui abiejų komandų žaidimo tempas sulėtėjo, o pavojingesnė ataka buvo surengta 80-ąją minutę, kuomet smūgiu iš tolimos distancijos pasižymėti pabandė po keitimo aikštėje pasirodęs Slavko Blagojevičius. Deja, bet saugo šūvis nutūpė tiesiai vartininkui į rankas, o po kelių akimirkų jis dar ir užsidirbo geltoną kortelę.

Vos po trijų minučių puolime atsidūręs D. Slijngardas meistriškai išvengė gynėjo ir perdavė kamuolį į centrą Vytautui Lukšai, o šis skersavo atsilaisvinusiam A. Kaludjerovičiui. Puolėjas savo šou pratęsė puikiu ir klastingu smūgiu į tolimąjį vartų kampą – 4:2.

Jau pridėto laiko metu uteniškiai sugebėjo pasiųsti kamuolį į vartus, bet nespėjus pasidžiaugti šoninis teisėjas iškėlė nuošalės vėliavėlę į viršų ir anuliavo taiklų smūgį, o rungtynės baigėsi įtikinama žalgiriečių pergale, po kurios jie pakilo į pirmąją „SMScredit.lt A lygos“ vietą.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais liepos 27 dieną Vilniuje, kur LFF stadione priims Jonavos „Lietavos“ ekipą.

Rungtynės:

Utenos „Utenis“ 2 – 4 Vilniaus „Žalgiris“
6' [1 – 0] Kirilas Levšinas
18' [1 – 1] Andrija Kaludjerovičius
23' [2 – 1] Jurijus Vereščakas
37' [2 – 2] Andrija Kaludjerovičius
51' [2 – 3] Linas Pilibaitis
83' [2 – 4] Andrija Kaludjerovičius

A lygos turnyro lentelė:

1. Vilniaus „Žalgiris“ 17 12 2 3 37:15 38
2. Klaipėdos „Atlantas“ 18 12 2 4 30:16 38
3. Trakų „Trakai“ 18 11 3 4 27:13 36
4. Marijampolės „Sūduva“ 17 9 4 4 28:20 31
5. Kauno „Stumbras“ 18 5 3 10 22:33 18
6. Jonavos „Lietava“ 18 4 5 9 20:29 17
7. Utenos „Utenis“ 18 4 0 14 15:32 12
8. „Kauno Žalgiris“ 18 2 5 11 17:38 11

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)