Mūsų šaliai aukso ir sidabro medalius jaunių 2 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse ir daugiakovės varžybose (omniume) iškovojo 17-metė Olivija Baleišytė, o bronzos medalius jaunimo varžybose pelnė 20-metė Miglė Marozaitė (keirinas) ir 21 metų Vasilijus Lendelis (sprintas). Beje, O.Baleišytė 2 km asmeninių persekiojimo lenktynių atrankoje dar viršijo ir pasaulio rekordą.

Pirmadienį Miglė ir Vasilijus kartu su Svajūnu Jonausku grįžo į Lietuvą, o Olivija liepos 20-24 dienomis dalyvaus pasaulio jaunių čempionate Šveicarijoje.

Medalių lentelėje pirmą vietą užėmė Italija, kurios atstovai iškovojo šešis aukso ir keturis sidabro medalius. Antroje vietoje - Lenkija su penkiais aukso, septyniais sidabro ir šešiais bronzos medaliais. Trečią vietą užėmė Nyderlandai. Šios šalies dviratininkų sąskaitoje - penki aukso, keturi sidabro ir du bronzos medaliai.

Daugiausiai medalių - 19 (5-3-11) iškovojo Didžiosios Britanijos dviratininkai. Jie medalių lentelėje liko ketvirti.

Į dešimtuką kartu su Lietuva dar pateko Prancūzija (5-3-3), Belgija (4-2-2), Čekija (3-2-1), Rusija (2-3-3) ir Vokietija (1-3-2).

Iš viso buvo išdalinti 38 medalių komplektai. Medalius pelnė 17-os šalių dviratininkai (aukso - 11-os).

Čempionate dalyvavo 355 dviratininkai iš 30 šalių. Lietuvai atstovavo penkios merginos ir du vaikinai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)