2013 metų rugpjūtį į Poznanės „Lech“ (Lenkija) ekipos vartus kamuolį pasiuntęs Rytis Leliūga išlieka paskutiniuoju „Žalgirio“ žaidėju, pelniusiu įvartį europinėje arenoje.
Mes skaičiuoti irgi mokame, tikrai žinome, kiek ilgai „Žalgiris“ nemušė įvarčių. Skaičiai nėra džiuginantys, kita vertus, tikimybių teorija byloja mūsų naudai – amžinai tai tęstis negali.
Valdas Dambrauskas
Perimti iš buvusio žalgiriečio šią garbę praėjusią savaitę galėjo ir Donovanas Slijngardas, ir Andrija Kaludjerovičius. Tačiau antro UEFA Čempionų lygos atrankos etapo rungtynių pabaigoje į ataką metęsis „Žalgiris“ turėjo tenkintis lygiosiomis 0:0.

„Po mačo buvo gaila neišnaudotų progų, bet džiaugėmės, kad patys namuose nepraleidome įvarčio. Atsakomosiose rungtynėse reikės toliau laikytis drausmės, nes dvikova Vilniuje parodė, kad savo galimybių mes sulaukiame“, – teigė vienas labiausiai patyrusių žalgiriečių Saulius Mikoliūnas.

Tačiau treneris Valdas Dambrauskas iš savo auklėtinių reikalauja ne tik drausmingo žaidimo.

„Pirmose rungtynėse mums kažkiek trūko drąsos, kai kontroliuodavome kamuolį ir atakuodavome. Jeigu Kazachstane jos parodysime daugiau, manau, abiejų komandų šansai žengti tolyn bus lygūs, o gal net mūsų didesni“, – prieš išvyką į Astaną svarstė specialistas.

V. Dambrauskas pripažįsta, kad Vilniuje varžovai, kurie pernai debutavo pagrindiniame Čempionų lygos turnyre, žaidė žemiau savo galimybių ribos. Tačiau viliasi, kad „Žalgiriui“ pagaliau pavyks nutraukti įvarčių badą, o tuomet kazachai privalėtų mušti bent dukart.

„Mes skaičiuoti irgi mokame, tikrai žinome, kiek ilgai „Žalgiris“ nemušė įvarčių. Skaičiai nėra džiuginantys, kita vertus, tikimybių teorija byloja mūsų naudai – amžinai tai tęstis negali. Ir kalbėti galima ne tik apie teoriją – jei praėjusiose akistatose su Zagrebo „Dinamo“ ar „Malmo“ tikrų progų net nebuvo sukurta, žaisdami su „Astana“ jau turėjome šimtaprocentių galimybių – dabar įvartį galima užuosti, jis artėja“, – dėstė V. Dambrauskas.

Bet DELFI paklaustas, ar nesigraužia dėl pirmame tarpusavio susitikime pasirinktos gynybinės taktikos, kuri persimainė į „Astana“ gerokai sugluminusius antpuolius tik per paskutines keliolika mačo minučių, treneris purtė galvą.

„Čia jau klausimas, kokiu kampu žiūrėsi. Patys kazachai stebėjosi, kad vienu metu bandėme spausti jų vidurio gynėjus ir vartininką. O atsitraukę mes susikuriame erdvių kontratakoms, kuriomis tik per plauką nepasinaudojome. Bet jei reikės, gynybos liniją galėsime pastumti arčiau aikštės vidurio, nes varžovų puolėjai nėra labai greiti“, – įsitikinęs „Žalgirio“ vairininkas.

Ar imsis korekcijų starto sudėtyje, jis neatskleidė, tik dar kartą pagyrė Vilniuje po keitimo pasirodžiusius futbolininkus – tuomet Elivelto ir Matija Ljujičius antrame kėlinyje pagyvino šeimininkų žaidimą.

Pirmadienį „Žalgiris“ surengė paskutinę treniruotę namuose ir naktį skrydžiu per Minską pasieks Astaną. Rungtynės Kazachstano sostinėje vyks trečiadienį, nuo 17 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)