Tarptautinio seminaro metu daugiau nei 80 karatė profesionalų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Italijos lavins savo meistriškumą ir dalyvaus kvalifikaciniuose pasaulinės fudokan federacijos Dan laipsnio (juodojo diržo) egzaminuose.

Penktą kartą Lietuvoje vykstantis prof. dr. Ilija Jorga (Serbija) tarptautinis fudokan karatė seminaras tradiciškai yra rengiamas viename gražiausių šalies kurortų – Neringoje.

Liepos 23 d. 20 val. Kuršių nerijos svečiai ir karatė entuziastai turės galimybę gyvai stebėti tarptautines fudokan karatė meistrų lygos varžybas Nidoje aikštėje prie viešbučio „Jūratė“. Aštuoni atstovai iš Lenkijos, Italijos ir Lietuvos varžysis tarpusavio susitikimuose susidedančiuose iš kata (forma) ir kumitė (betarpiška kova) atrankos etapų.

Renginio metu teisėjaus kompetetinga teisėjų komanda. Žiūrovus su teisėjavimo subtilybėmis supažindins ir varžybas komentuos sporto komentatorius Andrius Cimbolaitis.

Šiais metais „Karatė Akademija“ švenčia savo veiklos 20-metį. Tai vienas senesnių karatė klubų Lietuvoje. Per 20 metų išauginta gausi karta tituluotų karatė sportininkų ir trenerių.

Prof. dr. I. Jorga, 10 Dan (gim. 1940 m. Belgrade, Serbija) yra klinikinės fiziologijos ir sporto medicinos profesorius ir fudokan karatė mokyklos įkūrėjas vykdomasis pasaulinės fudokan federacijos prezidentas. I. Jorga pradėjo praktikuoti karatė būdamas 16-os metų, karatė meistriškumo mokėsi iš garsiųjų XX amžiaus karatė meistrų Tesuji Murakami, Taiji Kase ir Hidetaka Nishiyama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)