„Aš žinau, kad Rusija jau seniai labai artimai bendradarbiauja su Didžiąja Britanija tam, kad sunaikintų dopingo vartojimo tradicijas. Aš kaip FINA vadovas mačiau, kad Rusija yra visiškai atvira kovoje su dopingu ir vykdė visas Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) rekomendacijas tam, kad ištaisytų padėtį“, - J. C. Maglione žodžius cituoja Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

FINA vadovas negailėjo liaupsių ir Rusijos sporto ministrui Vitalijui Mutko ir tikino, kad pastarojo atsistatydinimas dėl dopingo skandalo būtų padaręs didžiulę žalą Rusijos sportui.

„Kaip aš reaguočiau į tai, jei V. Mutko parašytų atsistatydinimo pareiškimą? Tai būtų buvę siaubinga. V. Mutko absoliučiai švarus žmogus, kuris viską daro atvirai ir nieko neslepia. Jis daro viską, kas nuo jo priklauso, kad Rusijos sportas klestėtų. Aš manau, kad V. Mutko ir yra būtent tas žmogus, kuris turi vadovauti Rusijos sportui“, – postringavo J. C. Maglione, kuris FINA vadovauja nuo 2009-ų metų.

56-erių metų V. Mutko yra ne tik Rusijos sporto ministras (nuo 2008 metų), bet ir Rusijos futbolo sąjungos prezidentas (2005-2009, 2015-).

Vitalijus Mutko

WADA yra informavusi, kad 2014 metais daugiausiai draudžiamus preparatus vartojo Rusijos sportininkai – net 148-i šios šalies atletai atsidūrė tarp 1693-ijų sportininkų, suspenduotų už dopingo vartojimą.

DELFI primena, kad Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) antradienį (liepos 12-ą dieną) Rusijos plaukikei 24-erių metų Julijai Jefimovai panaikino visus kaltinimus dėl dopingo vartojimo ir leido jai vykti į Braziliją, kur vyks 2016 metų olimpinės žaidynės. Tai patvirtino pats Rusijos sportininkės advokatas Artiomas Pancevas.

„Atėjo oficiali FINA informacija apie tai, kad J. Jefimovai buvo panaikinti visi kaltinimai. Ji gali laisvai dalyvauti varžybose. Jai nebus taikoma jokia bausmė“, – Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS cituoja A. Pancevo žodžius.

Tai nepatiko ne tik olimpinei čempionei Rūtai Meilutytei, bet ir jos treneriui britui Jonui Ruddui, nesidrovintiems apie dopingo skandalus viešai išreikšti savo kritišką nuomonę.

„Sveikinu FINA, praradusią tūkstančių plaukikų ir sirgalių pasitikėjimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ ironiškai rėžė Lietuvos „auksinė žuvelė“.

„Sukčiams – taip. Sąžiningumui, principingumui ir garbingai kovai – ne. Štai kokie standartai“, – „Facebook“ paskyroje parašė treneris J. Ruddas.

Keturiskart pasaulio čempionė J. Jefimova prie Rusijos plaukimo rinktinės stovyklos prisijungs jau rugpjūčio 1-2 dienomis. Apie tai pranešė vyriausiasis nacionalinės komandos treneris Sergejus Kolmogorovas.

„Mes laukėme tokio FINA sprendimo ir dabar labai džiaugiamės už Juliją“, – konstatavo rusų treneris.

Laikina diskvalifikacija J. Jefimovai buvo panaikinta gegužės 20-ą dieną. Birželio viduryje ji buvo sugrąžinta į Rusijos plaukimo olimpinės rinktinės sudėtį Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Primename, kad ji buvo diskvalifikuota kovo 16-ą dieną, kai jos organizme buvo aptikta nuo sausio 1-os dienos uždrausto preparato meldoniumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)